StoryEditorOCM
KalelargaIZ DRUGOG POKUŠAJA

Otvorene ponude za Medicinsku školu Ante Kuzmanića, Lavčević je ovog puta dao 12 milijuna kuna nižu ponudu, ali opet nije najjeftiniji

Piše Iva Ivanac
10. listopada 2022. - 18:57

Nakon što je prvi natječaj za izvođača radova na novoj zgradi Medicinske škole Ante Kuzmanić Zadra poništen, otvorene su ponude za izvođača radova na drugom natječaju.

Ponude su, na natječaju čija je procijenjena vrijednost 30 milijuna kuna, niže nego što su bile na prvom natječaju.

Splitska tvrtka Tromont dala je najnižu ponudu u iznosu od 38,6 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 48,2 milijuna s PDV-om.

Iduća najpovoljnija ponuda je ona tvrtke Hidro Eko Futura i iznosi 39,3 milijuna bez PDV-a, odnosno 49,1 milijun kuna s PDV-om. Na prošlom natječaju ova je zagrebačka tvrtka ponudila dva milijuna kuna skuplju cijenu.

Zajednica tvrtki Lavčević ovog je puta spustila svoju ponudu za čak 12 milijuna kuna i sada iznosi 41,1 milijun kuna bez PDV-a, odnosno 51,4 milijuna kuna s PDV-om.

Rok za izvođenje radova je 14 mjeseci od dana uvođenja u posao.

Na prošlom natječaju, unatoč odabiru tvrtke M-P-Beton iz Solina čija je ponuda iznosila 41 milijun kuna, ugovor nikad nije potpisan. Iz Škole su za medije izjavili kako je razlog što ponuda u iznosu od 41 milijun kuna prelazi prag za nabavu velike vrijednosti koja inače iznosi 40,5 milijuna kuna te kako „ugovoren je vanjski stručnjak za postupak nabave" tu stavku nije na vrijeme primijetio.

Solinska tvrtka je podnijela žalbu Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave te su dobili odštetu od 36 tisuća kuna.

Medicinska škola izgradnju nove školske zgrade provodi uz pomoć bespovratnih sredstava za projekt Unapređenje infrastrukture Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva. Ukupna vrijednost projekta je 49 milijuna kuna, od čega je 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava osigurano iz EU fondova.

Projektom su osigurana sredstva za adaptaciju i dogradnju Medicinske škole Zadar na novoj lokaciji, zgradi nekadašnjeg Srednjoškolskog đačkog doma u koju će se u cijelosti izmjestiti Medicinska škola. Navedena lokacija je opravdan i logičan izbor za preseljenje Medicinske škole jer se u neposrednoj blizini nalaze zdravstvene ustanove koje služe kao vježbovni poligon Škole - Opća bolnica Zadar i Poliklinika Opće bolnice Zadar. Kako učenice i učenici škole svakodnevno izvode stručnu praksu u ovim ustanovama te paralelno pohađaju nastavu, nužna je prostorna blizina među ustanovama što se ovim preseljenjem lokacije Škole osigurava.

03. svibanj 2024 12:15