StoryEditorOCM
KalelargaZBOG ŠTRAJKA PILOTA RYANAIRA

Otkazani sutrašnji letovi iz Zadra za Bremen, upitni Berlin i Frankfurt - tisuće putnika prepušteno samima sebi!

Piše novac.hr
9. kolovoza 2018. - 10:44
Ryanair

Piloti najvećeg europskog niskobudžetnog avioprijevoznika Ryanaira u petak 10. kolovoza štrajkat će u Njemačkoj zbog čega je otkazano 250 njemačkih letova, među kojima i neki iz Hrvatske i prema Hrvatskoj.

U Zračnu luku Pula i Zračnu luku Zadar u petak je trebalo sletjeti te iz njih poletjeti 12 Ryanairovih zrakoplova, no, kako sad stvari stoje, zbog štrajka će na zemlji ostati više od 2200 putnika.

Sindikat njemačkih pilota Vereinigung Cockpit (VC) u srijedu je priopćio da će se njemački piloti Ryanaira pridružiti kolegama iz Irske, Švedske i Belgije i održati jednodnevni štrajk. On bi, kako je najavljeno, trebao početi u petak u tri sata ujutro te će se odnositi na sve letove iz njemačkih gradova, kao i one u Njemačku. Sukladno tome, uz već otkazanih 146 irskih, švedskih i belgijskih letova, bit će otkazano i 250 njemačkih odnosno ukupno 396 letova.

Među njima je i šest letova iz Hrvatske i isto toliko u Hrvatsku i to u pulsku i zadarsku zračnu luku. Tako su otkazana dva leta iz Frankfurta u Pulu, u 10.05 i u 14.25, te dva iz Pule u Frankfurt koji su trebali poletjeti u 12 sati, odnosno u 16.20, potvrdili su nam iz Zračne luke Pula. Osim ta četiri leta, otkazana su i dva belgijska. Jedan od njih je let iz Pule u 16.10 koji je trebao stići u Bruxelles u 17.55, a drugi je iz Bruxellesa trebao poletjeti u 14 sati te u Pulu sletjeti u 15.45.

- Svi Ryanairovi letovi predviđeni za petak su otkazani. Hoće li putnici biti smješteni u hotele ili na neke druge letove ili će, pak, dobiti povrat novca nije nam poznato, jer to ovisi o upravi Ryanaira. Uzimajući u obzir da se radi o štrajku, nismo sigurni da će biti ikakvih naknada - pojasnili su nam iz Zračne luke Pula.

Dvije opcije

Ipak, na stranici aviokompanije jasno piše da se u slučaju otkazivanja leta, korisnik može odlučiti za neku od dvije opcije - povrat novca ili promjenu leta.

No, to nisu jedini ‘hrvatski’ letovi koje je aviokompanija otkazala. Otkazani su i letovi iz Bremena za Zadar te iz Zadra za Bremen. Uz to, vjerojatno će ista sudbina zadesiti i letove iz zadarske zračne luke prema Berlinu i Frankfurtu te obrnuto, budući da je sindikat najavio otkazivanje svih njemačkih letova.

03. svibanj 2024 05:28