StoryEditorOCM
KalelargaPODINUTA OPTUŽNICA

Otac i sin Mustać iz Ražanca kazneno će odgovarati za prijetnje susjedima: ‘Govna muslimanska, džigericu ću vam iščupat, šta vas Pavelić nije pobija!‘

Piše IN
3. rujna 2021. - 18:55
Makira (55) i Rasim (65) Kadić, dvoje umirovljenih državljana Švedske, kojima su otac i sin Mustać prijetili i vrijeđali ih po vjerskoj osnoviLuka Gerlanc/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je u četvrtak 2. rujna, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv 68-godišnjaka i 45-godišnjaka iz Ražanca zbog počinjenih kaznenih djela protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. st. 3. u vezi st. 2. Kaznenog zakona. 

U optužnici se dvojicu okrivljenika tereti da su 13. listopada 2020. u Ražancu, zbog narušenih odnosa sa oštećenicima, za koje su znali da su druge vjeroispovijesti, te zbog etničke i vjerske netrpeljivosti prema njima, u cilju da ih uplaše i uznemire, zaprijetili im da će ih usmrtiti. Opisano postupanje izazvalo je kod oštećenika strah i uznemirenost.

Zakonska kazna za ovo djelo je od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Riječ je ocu i sinu, Mladenu i Zdravku Mustaću iz Ražanca, koji su svoje prve susjede, Makiri (55) i Rasimu Kadiću (65) iz Švedske, vrijeđali na nacionalnoj i vjerskoj osnovi te im prijetili smrću, o čemu je Zadarski.hr pisao u listopadu prošle godine. Njihov napad je i zabilježen na nekoliko video snimaka.

30. travanj 2024 20:02