StoryEditorOCM
KalelargaGORI VATRA

Osumnjičeni piroman (37) s Bilog briga ostao u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela!

Piše Zadarski.hr
24. prosinca 2020. - 19:29

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru objavilo je na svojim službenim stranicama da je ispitalo 37-godišnjaka, hrvatskog državljanina, kojeg se sumnjiči za seriju podmetnutih požara na području Zadra u kojima su izgorijeli kontejneri komunalnog otpada, a vatra je oštetila osobne automobile, motocikle i fasade zgrada.

Privedeni muškarac je ispitan zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. Kaznenog zakona i kaznenih djela oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. KZ-a. 

image
Zapaljni kontejneri i automobil na Bilom brigu
Zadarski.hr

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 37-godišnjak od 4. rujna 2020. do 22. prosinca 2020. u Zadru, uporabom otvorenog plamena izazivao požare na kontejnerima za odlaganje komunalnog otpada uslijed čega bi se požar proširio na druge kontejnere i prema fasadama zgrada te bi došlo do oštećenja osobnih vozila, kao i oštećenja kontejnera.

Osnovano se sumnja da je takvim postupanjem 22. prosinca 2020. izazvao požar na plastičnom spremniku koji se potom proširio na vozila pri čemu je jedno vozilo u potpunosti izgorjelo, dok su na četiri vozila nastala oštećenja termičke destrukcije te je takvim postupanjem pričinio štetu od više desetaka tisuća kuna.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela što je ovaj i prihvatio te ga je zadržao iza rešetaka.

26. travanj 2024 06:49