StoryEditorOCM
KalelargaUOČI SEZONE

Održan Sajam poslova u novom Studentskom domu u Zadru

Piše Radio Zadar
13. ožujka 2024. - 16:00

U novom Studentskom domu u Zadru do 15 sati održavao se Sajam poslova u organizaciji Sveučilišta u Zadru, Županijske gospodarske komore i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - javlja Radio Zadar.

Suočeni s nedostatkom radne snage u Županijskoj gospodarskoj komori na ovaj način žele tvrtkama olakšati put do pronalaska željenih zaposlenika. Današnji događaj zamišljen je po principu sajma, na kojemu su tvrtke predstavljale svoju djelatnost.

Kretanje zaposlenosti u Zadarskoj županiji promijenilo se u nekoliko proteklih godina. Prije 3-4 godina val zaposlenosti krenuo bi se početkom i vrhunac dosegnuo u špici turističke sezone, a danas taj val kreće već u siječnju i veljači.

- Mi sada imamo preko 62 tisuće zaposlenih, a prije 4 godine u vrhu sezone imali smo 55 tisuća zaposlenih. Velika je to progresija, ona karakterizira dinamiku županijskog gospodarstva, a pri tom neki sektori trebaju sve više – graditeljstvo, hotelijerski i ugostiteljski sektor – oni dominiraju u potrebama, kazao je direktor gospodarske komore Zadar Denis Ikić. 

26. travanj 2024 23:38