StoryEditorOCM
KalelargaSADA JE IZVJESNO

Odlukom Gradskog vijeća Splita bazenska školjka dolazi u Zadar – evo koliko će to koštati

Piše P.O.
28. listopada 2022. - 20:15

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Splita našla se i jedna točka dnevnog reda čiji se ishod pažljivo pratio i u Zadru. Naime, tamošnji gradski vijećnici su trebali odlučiti o tome što će biti s bazenskom školjkom i pripadajućom mehanizacijom nakon što je u Splitu nedavno održano 35. Europsko vaterpolsko prvenstvo za muškarce i žene.

Uglavnom, odlukom je utvrđeno da „Grad Split nije u mogućnosti realizirati ugradnju bazenske školjke s pripadajućom mehanizacijom do 01. travnja 2023. godine” i time je otvoren put za „prebacivanje” bazenske školjke na zadarski Višnjik, što je posljedica prethodnog načelnog dogovora s Hrvatskim vaterpolo savezom.

Radi se o bazenskoj školjci s dimenzijama 33x25 metara s dubinom od dva metra, ali će ona u Zadru biti prilagođena na dimenzije 20x25 metara i šest metara dubine jer je ta školjka namijenjena skokovima u vodu. Njena je vrijednost pet milijuna kuna od čega će dva milijuna kuna do kraja sljedećeg mjeseca sjesti na račun talijanske tvrtke koja će obaviti montažu, a tri preostala milijuna sljedeće godine će dobiti Hrvatski vaterpolo savez.

Uz ovaj, na Višnjiku se planira i izgradnja otvorenog olimpijskog bazena, za što građevinska dozvola već postoji. Prije godinu i pol dana procjenjivalo se da je vrijednost te investicije 12,5 milijuna kuna, ali sadašnje procjene govore da će biti premašeno 20 milijuna kuna, što će precizno pokazati tek javni natječaj za izvođenje radova.

30. travanj 2024 15:30