StoryEditorOCM
KalelargaISTI SCENARIJ

Odgođen početak rušenja ilegalno sagrađenih dijelova objekta na Kolovarama: ‘Iz Grada govore kako ne mogu u tako kratkom roku maknuti ogradu‘

Piše Iva Ivanac
26. lipnja 2020. - 10:25

Od rušenja bespravno izgrađenih dijelova na Kolovarama koje je najavljivano za petak ujutro ni 'r'. Hoteli Zadar su u četvrtak uputili javnu obavijest u kojoj su najavili uklanjanje bespravno izgrađenih dijelova objekata na plaži Kolovare (pomorsko dobro) kojeg su koristili još od sredine 70-ih godina prošlog stoljeća do danas. 

No, na mjestu događaja u petak nije bilo niti jednog bagera, pikamera ili makar mace za kamen koja bi označavala početak rušenja. Na tu lokaciju došao je samo odvjetnik Hotela Zadar, Augustin Sudinja koji je kazao da se rušenje odgađa do idućeg petka zbog obavijesti koje su od Grada Zadra primili u četvrtak popodne. 

- Obavijest je poslana od strane Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom, a u njoj se navodi kako nisu u mogućnosti ukloniti zaštitnu ogradu na dan na koji su Hoteli Zadar tražili jer su prijavu za rušenje nelegalnog dijela zaprimili 25. lipnja i ne mogu u tako kratkom roku doći do izvođača koji bi maknuo ogradu, kazao je odvjetnik Sudinja. 

Rušenje ilegalnih dijelova objekta bilo je najavljivano i 2018. godine, ali se ni tada baš kao i u petak ujutro na terenu nije pojavio niti jedan bager već samo odvjetnik Sudinja.  

Uskoro opširnije... 

30. travanj 2024 10:58