StoryEditorOCM
KalelargaRAZORUŽANJE

Od početka siječnja građani predali policiji ručne bombe, tromblonske mine, te 298 komada raznog streljiva

Piše B.S.
8. siječnja 2024. - 14:54

Tijekom vikenda dva građanina su policiji dojavili kako su pronašli razna minsko-eksplozivna sredstva, nakon čega su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu izašli na mjesto događaja i na siguran način izuzeli 11 ručnih bomba, dvije tromblonske mine, te jedno streljivo.

Zadarskoj policiji od početka siječnja 2024. godine građani su u sklopu kampanje predali još i četiri ručne bombe, te 298 komada raznog streljiva.

- Građani koji su policiji dragovoljno predali opasna sredstva ili su obavijestili policijske službenike o njihovom pronalasku, neće biti niti prekršajno niti kazneno sankcionirani. Navedena sredstva mogu se predati u sklopu akcije ‘‘Manje oružja, manje tragedija‘‘ te na taj način učiniti svoj dom sigurnijim. Apeliramo na građane da navedene predmete ne donose sami u policiju već da se jave u najbližu policijsku postaju, nakon čega će do njih doći policijski službenici u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka te ih preuzeti na siguran način. Podsjećamo, kampanja „Manje oružja, manje tragedija“, provodi se neprekidno od 2007. godine te građanima omogućava da bez ikakvih sankcija policiji predaju oružje, dijelove oružja, streljivo, minsko-eksplozivna i slična sredstva. Također podsjećamo građane kako u sklopu akcija „Manje oružja, manje tragedija“, osim što bez sankcija mogu predati ilegalno oružje, bez sankcija mogu predati i zaostala zabranjena pirotehnička sredstva (redenici i petarde) koja spadaju u kategorije F2 i F3. Sve potrebne informacije mogu se dobiti i na besplatan broj telefona 0800 8892. - poručju iz PU zadarske.

28. travanj 2024 04:23