StoryEditorOCM
KalelargaDOGOVOR S GRADOM

Obrtnicima do 31. svibnja smanjen najam poslovnih prostora za 50 posto, javne površine ugostiteljima bez naplate

Piše Mišel Kalajžić
28. siječnja 2021. - 13:05

Ugostitelji i dalje ostaju zatvoreni zbog pandemije koronavirusa, ostali obrtnici rade u otežanim uvjetima, ali svjetlo u tami je najnoviji dogovor između predstavnika obrtnika i gradske vlasti na kojemu su donesene mjere za ublažavanje krize.

- Održali smo sastanak u gradskoj upravi koji je polučio rezultate. Mi smo još ranije imali dogovoreno do 31. ožujka smanjenje najma za 50 posto, a javne površine 100 posto. Novim smo dogovorom iste te uvjete prolongirali do 31. svibnja. Za štandove na rivi postignuto je smanjenje polugodišnjeg najma za 30 posto, plaćanje će se obavljati mjesec za mjesec, a ne šest mjeseci unaprijed. Nakon 31. svibnja za javne će površine najam biti smanjen 30 posto. Nije nam udovoljeno smanjenje poreza na potrošnju s 3 posto na 1 posto, ali budući da dosta toga ne radi i ne troši se zapravo puno, važnije nam je da smo postigli dogovor oko cijena najma poslovnih prostora u vlasništvu grada i javnih površina – kazao je predsjednik Obrtničke komore Zadar, zadarski ugostitelj Stipe Knežević.

Na sastanku je sudjelovao gradonačelnik Branko Dukić, šef ureda gradonačelnika Neven Klarin, gradski pročelnici Robertino Dujela, Ivo Mijolović, Tomislav Korona i Ivica Katić, predsjednik Gospodarske komore Zadra Denis Ikić, predsjednik Obrtničke komore Stipe Knežević i predstavnici ugostitelja Robert Kovačević i Sandra Petričić.

27. travanj 2024 14:44