StoryEditorOCM
KalelargaNAKON ŠTO JU JE PACIJENT UDARIO ŠAKOM U GLAVU

Napadnuta medicinska sestra oporavlja se na kućnoj njezi

Piše Zadarski.hr
14. svibnja 2018. - 21:56
BOLNICA

Medicinska sestra s Odjela psihijatrije, koja je prošle nedjelje doživjela težak fizički napad od strane mlađeg pacijenta, zbog čega je završila na neurokirurgiji, otpuštena je iz bolnice na kućnu njegu gdje se oporavlja.
Ovu informaciju potvrdio nam je zamjenik ravnatelja zadarske bolnice, dr. Edi Karuc, dodajući kako je sestri pružena zdravstvena skrb u njihovoj ustanovi. Naime, iako se nakon napada, kada ju je pacijent udario šakom u glavu dok mu je davala terapiju, prvotno činilo da je riječ o lakšoj povredi, nesretna je sestra nakon dva dana zbog teških ozljeda završila na neurokirurgiji.

- Mi smo, sukladno protokolu o postupanju u ovakvim situacijama, poduzeli sve potrebne mjere i i obavijestili nadležne institucije o događaju. Isto tako, spremni smo pružiti svaku pomoć koja je potrebna kako bi našoj djelatnici pomoglo u ovom, za nju, teškom trenutku. Držimo da su napadi na zdravstvene i nezdravstvene radnike nedopustivi i podržavamo sve inicijative da se ovo pitanje riješi na višoj razini, a sve u svrhu sprječavanja mogućih napada i sankcioniranja počinitelja- poručuje dr. Karuc.

Ovo, naime, nije prvi put da je na sličan način napadnuto medicinsko osoblje zadarske bolnice. Prije dvije godine u srpnju, neonatolog dr. Ivica Glavan teško je pretučen u noćnom dežurtsvu kada je na njega nasrnuo psihički bolesnik, dok je s Odjela pedijatrije išao prema Odjelu neonatologije.

Zadao mu je nekoliko snažnih udaraca šakom u lice, smrskavši mu čeljust, zbog čega je dr. Glavan hitno iste večeri operiran na Odjelu kirurgije. Nakon toga, zgrožen ovim događajem, reagirao je Hrvatski liječnički zbor Zadar izražavajući najoštri protest što zdravstvena administracija, nadležne institucije i javnost nijemo prati ovakve događaje.

07. svibanj 2024 11:00