StoryEditorOCM
KalelargaPOLICIJA PRIVELA 65-GODIŠNJEG ZADRANINA

Namjerno izazvao požar u centru grada?! Spriječena katastrofa zahvaljujući dojavi građana!

Piše IN
29. srpnja 2018. - 11:24
tommy

Zadarska je policija u subotu privela 65-godišnjeg muškarca iz Zadra pod sumnjom da je namjerno izazvao požar u ulici Put Bokanjca, preko puta trgovačkog centra tommy, zapalivši travu u dvorištu stambeno-poslovne zgrade na kućnom broju 44.

Negdje oko 12.45 sati policija je zaprimila dojavu građana da je nepoznati stariji muškarac prolazeći ulicom izazvao požar na travnjaku, najvjerojatnije opuškom cigarete. Travnjak se nalazi između kuća, a u blizini su bili parkirani automobili. Požar je zhvatio površinu od nekih pedesetak kvadratnih metara, no zahvaljujući brzoj intervenciji JVP Zadar vatra je ugašena bez veće materijalne štete, iako je zbog blizine drugih stambenih objekata prijetila katastrofa.

- Ovim putem želimo se zahvaliti građanima na suradnji. Ovo je pozitivan primjer kako pravovremena dojava građana može spriječiti veću nesreću, u ovom slučaju požar, koji je izbio praktički usred grada. Na sreću vatra je brzo ugašena, a zahvaljujući građanima, koji su sumnjivu osobu pratili i čak pokušali zaustaviti, uspjeli smo brzo pronaći osobu koju smatramo odgovornom za ovaj incident - kazala je Sonja Šimurina iz ureda glasnogovornika PU zadarske upitivši još jednom apel svim građanima da im prijave sumnjive osobe i sumnjive radnje s punim povjerenjem jer samo zajedničkom suradnjom policije, vatrogasaca, građana i ostalih službi mogu se spriječiti ovakvi i slični pokušaji izazivanja nesreća s nesagledivim posljedicama. 

Policija je 65-godišnjaka privela pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i stvari opće opasnom radnjom, odnosno za podmetanje požara. Tijekom nedjelje osumnjičeni bi trebao biti ispitan kod državnog odvjetnika odnosno istražnog suca. 

Radi li se usitinu o piromanskoj namjeri ili slučajnom zapaljenju, utvrdit će kriminalistička obrada i vještačenja, ističu u policiji.

30. travanj 2024 22:09