StoryEditorOCM
KalelargaOBRAT NA MJESTU

Javio nam se vlasnik lunaparka na rivi Mate Zorica i otkrio: "Produžit ću koncesiju, parkić će ponovno raditi"

Piše Ana Vučetić Škrbić
26. svibnja 2022. - 12:31

Nakon što smo jučer objavili kako će gradsko Komunalno redarstvo idući tjedan izdati rješenje za uklanjanje metalne konstrukcije koje je ostala nakon lunaparka na zadarskoj rivi, javio nam se Mate Zorica, vlasnik tvrtke “Zabavica”. On je na toj javnoj površini zadnjih sedam godina imao koncesijsko odobrenje za dječji park koje je isteklo u ožujku prošle godine, a iako lunapark ne radi, njegovi dijelovi još se nalaze na rivi.

image
/Slobodna Dalmacija

- Sasvim je jasno da igraonicu trenutno ne mogu otvoriti pored pet bagera koji trenutno kopaju na rivi, jer bi djeca bila izložena buci i prašini. Upravo zbog radova, koji su onemogućavali normalan rad igraonice, nisam produžavao koncesijsko odobrenje, ali to ću učiniti idući tjedan. Osobno nemam ništa protiv protiv bilo kakvih radova, kamoli uređenja rive, ali nas koji smo tamo poslovali nitko ništa nije pitao, niti nam rekao kako dalje- kazao nam je Zorica.

image
/Slobodna Dalmacija

- Ja sam privatnik koji ljeti tamo zapošljava deset ljudi, što znači da hranim deset obitelji. Ako nekome to smeta, ako želi da ti ljudi ostanu bez prihoda, nema problema. Ono što želim reći jest da tu nikakve loše namjere nije bilo, samo nismo mogli raditi zbog radova na rivi, u okolnostima kakve su sada- kaže Zorica.

image
/Slobodna Dalmacija

Na pitanje što je s ostacima metalne konstrukcije koja više nije u reprezentativnom stanju, već je na nekim djelovima i opasna, Zorica kaže kako se time nikoga ne ugrožava i kako će se, nakon produžetka koncesijskog odobrenja, vrlo brzo vratiti u funkciju.

26. travanj 2024 22:55