StoryEditorOCM
KalelargaNOVI PROBLEMI

Nakon privođenja za Adriju, policija prijavila Branka Bungura Soma, njegovog brata i jednog radnika za proizvodnju i trgovinu drogom!

Piše Ivica Nevešćanin
11. prosinca 2020. - 11:34
Branko Bungur zvani Som, vlasnik Slad grupe, prilikom privođenja za gospodarski kriminal u AdrijiLuka Gerlanc/Cropix

Zadarska policija u petak je izvijestila javnost da je dovršila kriminalističko istraživanje nad tri muške osobe u dobi od 47, 43 i 40 godina koje se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Kako doznajemo, riječ je o Branku Bunguru (47), njegovom bratu Marinu (43) i jednom zaposleniku Bungurove tvrtke R.B. (40).

Branka Bungura zvanog Som, vlasnika lanca slastičarnica i pekarni Slad u Zadru, Vinarije Biograd te Zadarske pivovare, policija je krajem studenog privela zbog sumnje u gospodarski kriminal težak više od 11 milijuna kuna kojeg je navodno počinio sa stečajnim upraviteljem Adrije Draganom Bijelićem (65) iz Šibenika. Bungur je prije nekoliko dana pušten iz istražnog zatvora, a sada je policija protiv njega podnijela kaznena prijava "za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama" odnosno zbog sumnje na uzgoj i trgovinu marihuanom. 

Naime, policija je početkom listopada izvršila pretres Bungurovog stana zbog sumnje da u njemu drži drogu. Prilikom pretresa pronađeno je 37 grama marihuane, dvije digitalne vage, jedna ilegalni pištolj s preko 200 komada streljiva za njega te nekoliko desetaka sjemenki marihuane.

Policija naime sumnjiči Bungura da je na svom zemljištu u blizini Vranskog jezera sadio i uzgajao marihuanu u loncima za cvijeće. Brigu o uzgoju biljaka posvetio je svome bratu Marinu, a kada su biljke dobile određenu visinu, preselio ih je u prostore bivše tvornice Adria gdje je brigu o njima preuzeo zaštitar tvrtke R.B. 

27. travanj 2024 01:29