StoryEditorOCM
KalelargaDOBRA VIJEST

Nadbiskup Želimir Puljić: Sve epidemiološke mjere koje su se odnosile na vjerska okupljanja u okolnostima pandemije - prestale su vrijediti

Piše Hina
10. travnja 2022. - 10:14

Sve epidemiološke mjere koje su se odnosile na vjerska okupljanja u okolnostima pandemije, prestale su vrijediti u subotu, 9. travnja, priopćio je danas predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Nadbiskup Puljić ističe kako je vjernike i žitelje Hrvatske obradovala vijest da se od ove subote ukidaju sve epidemiološke mjere, nakon dvije godine epidemije Covida-19 i brojnih ograničenja koja su tim povodom propisivana.

"Čini se kako su epidemiološke mjere ukinute zbog 'poboljšanja situacije, visokog stupnja kolektivnog imuniteta kao i procjene da je virus dobrim dijelom manje opasan'. Današnjim danom, dakle, prestale su važiti sve epidemiološke mjere koje su se odnosile i na vjerska okupljanja", dodaje se u priopćenju, koje je prenio Tiskovni ured HBK.

Mons. Puljić podsjeća da je iza nas vrlo zahtjevno vrijeme koje je, nažalost, mnogima prouzročilo velike boli zbog posljedica bolesti i gubitaka voljenih osoba kao i ograničenja koja su sputavala susrete, napose sa starijima i nemoćnima.

Opravdana je radost ljudi što su mjere dokinute. No, uz još uvijek potrebnu dozu opreza, nadamo se povratku redovite, normalne svakodnevice društvenoga, crkvenoga i vjerničkoga života, dodaje nadbiskup Puljić.

U priopćenju uoči svetkovine Cvjetnice, predsjednik HBK, zadarski nadbiskup Puljić ističe kako nas "ovih dana, posebice u Svetom Tjednu, liturgija poziva razmatrati otajstvo muke, smrti i uskrsnuća Gospodina našega Isusa Krista. U tom ozračju zazivam Božji blagoslov na sve vjernike i ljude dobre volje, te želim plodonosne dane Velikoga tjedna i blagoslovljen Uskrs", dodao je.

30. travanj 2024 22:00