StoryEditorOCM
KalelargaSVE BOLJE VIJESTI IZ REBRA, TEŠKO OZLIJEĐENA DJEVOJČICA JE STABILNO

'Nadam se da neće biti danas zahvata, ali da, ona je još uvijek kritično'

Piše JL
1. ožujka 2019. - 13:12
Milivoj Novak

Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb prof. dr. sc. Ante Čorušić rekao je na pressici u prostorijama KBC-a Rebro kako je stanje sedmogoišnje curice koja je jučer sanitetskim vozilom stigla iz Zadra ozbiljno ali stabilno, a potom je prepustio riječ voditelju Odjela za pedijatrijsku intenzivnu medicinu dr. Milivoju Novaku.

- Mi smo s njom zadovoljni, cijeli sustav zbrinjavanja curice išao je na najbolji mogući način. To je primjer kako se dijete može i mora zbrinuti, sve je učinjeno na optimalan način. Curica je u politraumatskom stanju, zadobila je teške ozljede, ali jako smo zadovoljni, zadnjih 12-13 sati njezino je stanje stabilno, rekao je Novak.

Na upit novinara potvrdio je da je njezin život još uvijek u životnoj opasnosti.

- Nadam se da neće biti danas zahvata, ali da, ona je još uvijek kritično, sedirana je ali nije u umjetnoj komi, ona je na respiratoru, reagira na podražaje, odgovorio je.

Istaknuo je da će kritična faza trajati još njekoliko dana.

- Ako sve bude išlo glatko za par dana mogla biti puštena s intenzivne. Sasvim sigurno će trebati operaciju zbog ozljeda lica. Hoće li biti trajnih posljedica, to se sada ne može reći, ali nadam se da neće, poručio je.

- Okolnosti stradavanja su toliko strašne da o njima uopće ne želim razgovarati, rekao je te poručio da ne zna hoće li majka doći u Zagreb.

26. travanj 2024 14:06