StoryEditorOCM
KalelargaHO-HO-HO

Na zadarskom radiju rekli da Djed Mraz ne postoji pa se ispričali djeci zbog "nenamjerne pogreške"; "Emitirani sadržaji ne odražavaju nužno stav zaposlenika, Uprave ili same tvrtke"

Piše V. Paić
23. prosinca 2019. - 14:56
12428038

U aktualnoj predstavi splitskog HNK “Laponija” jedni od junaka ne žele svojem sinu kazati da Djed Mraz zapravo ne postoji jer mu ne žele uskratiti božićnu čaroliju, a upravo se to dogodilo u radijskoj emisiji Antene Zadar za one najmlađe - piše Slobodna Dalmacija.

Uprava radija zbog ove se nenamjerne pogreške odlučila na društvenim mrežama ispričati svojim slušateljima. “Svima upućujemo ispriku, ponajviše najmlađima, zbog sadržaja emitiranog u emisiji za djecu i mlade ‘Tintilinić’ u kojoj se govorilo o tome kako Djed Mraz, odnosno Djed Božićnjak ne postoji.

Naime, kako je za potrebe emisije dio njezina sadržaja snimljen u jednoj zadarskoj osnovnoj školi među višim uzrastima, urednice emisije smatrale su spomenuti sadržaj relevantnim, pritom ne vodeći se možebitnim reakcijama slušatelja na tu temu.

Napominjemo kako emitirani sadržaji koje uređuju niži urednici nužno ne moraju biti odobreni od glavnog urednika ili Uprave, te svakako ne odražavaju nužno stav njih, zaposlenika, Uprave ili same tvrtke”, stoji u objašnjenju Antene Zadar.

Simpatični Djedica u svojem crvenom odijelu nezaobilazni je detalj svakog Božića i blagdani ne mogu proći bez njegova šarmantnog osmijeha i sijede brade, naravno, i prigodnih poklona. Njegova je popularnost planetarna, dakako, a njemu je najmilije kad se nalazi u toplini svoga doma u finskoj Laponiji sa svojom suprugom Bakom Mraz.

Tijekom čitave godine djeca slušaju priče o tome kako sa svojim vilenjacima marljivo prikupljaju pisma djece iz svih kutaka svijeta i u svojoj radionici izrađuju igrače kako bi im za Božić ispunili želje.

Na sam Badnjak najmlađi objese čarape uz kamin, a Djed Mraz, leteći na saonicama koje vuku sobovi, ide po kućama, silazi niz dimnjak i ostavlja darove uz svoj prepoznatljiv pozdrav: Ho, ho, ho!

09. svibanj 2024 11:44