StoryEditorOCM
KalelargaČEKA SE OBDUKCIJA

Mladićima koje se dovodi u vezu s tučnjavom u biogradskom klubu gdje je preminuo zaštitar prijeti do tri godine zatvora?

Piše B.S.
24. svibnja 2023. - 12:16
Biograd, 210523. Nakon tucnjave u biogradskom nocnom klubu Aqua na predjelu Solina u zadarskoj bolnici preminuo 54-godisnji zastitar. Uzrok smrti jos nije poznat.Zvonko Pavich/Cropix

Četvorica mladića koje se dovodi u vezu s tučnjavom u biogradskom klubu ‘Aqua‘, gdje je preminuo 54-godišnji zaštitar N.K., ispitani su u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru (ODO) nakon provedenog kriminalističkog istraživanja i zaprimljene kaznene prijave.

Prema informacijama iz ODO-a, mladići se sumnjiče za počinjenje kaznenog djela sudjelovanja u tučnjavi sa smrtnom posljedicom za što je predviđena kazna zatvora do tri godine.

U tužiteljstvu navode kako postoji osnovana sumnja da je 21. svibnja u ugostiteljskom objektu u Biogradu na Moru došlo do fizičkog sukoba između više osoba i smrtnog ishoda za 54-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tamo radio kao zaštitar.

Protiv četvorice osumnjičenika podnesen je prijedlog ODO-a za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Sudac istrage Hrvoje Visković djelomično je, međutim, prihvatio prijedlog i samo protiv 31-godišnjaka odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je u odnosu na 30-godišnjaka odbio prijedlog.

Dvojici mladića u dobi od 24 i 23 godine izrečene su mjere opreza.

Nalazi obdukcije koja je provedena na tijelu 54-godišnjeg zaštitara, a koji su trebali stići u Općinsko državno odvjetništvo u Zadru još nisu javno poznati. Iako mladiće trenutačna kvalifikacija, odnosno, sumnja, dovodi u vezu sa smrtnim ishodom u noćnom klubu, je li to uistinu tako i bilo još nije službeno potvrđeno.

Incident se u odigrao u nedjelju oko četiri sata ujutro kada je iz još neutvđrenih razloga u klubu kraj mora došlo do masovne tučnjave. Tu večer ‘Aqua‘ je slavila otvorenje sezone, a navodilo se kako su se nakon koncerta Ivice Sikirića Iće zbog ranijih razmirica sukobile dvije skupine mladića iz dva mjesta kraj Biograda.

U jednoj od skupina bio je i sin načelnika Općine Sv. Filip i Jakova, a iako se zasad ne znaju detalji obračuna, o cijelom događaju postoji video snimka na kojoj je vidljivo kako postoji mogućnost da je zaštitaru glavu ozlijedio dio inventara s kojim su se mladići tukli.

Zaštitar je preminuo na putu do zadarske Opće bolnice gdje je dovezen s ozlijedama na tijelu.

08. svibanj 2024 15:09