StoryEditorOCM
KalelargaSVE PO ZAKONU

Mladića (18) iz Zadra koji je stolicom slomio lubanju Denniju Kelečeviću sudac istrage pustio na slobodu! U pritvoru nije bio ni tjedan dana...

Piše I.N.
27. srpnja 2023. - 11:37
Majka Gordana i otac Darko, roditelji 33-godišnjeg Dennija kojeg je 17. srpnja, u ranim jutarnjim satima u Turnju pokraj Zadra, krvnički pretukla skupina mladićaZadarski.hr/

Osamnaestogodišnji Zadranin koji je 17. srpnja u Turnju stolicom slomio lubanju 33-godišnjem Denniju Kelečeviću iz Švedske, u utorak je pušten iz istražnog zatvora, samo tjedana dana nakon privođenja. 

"Sudac istrage Županijskog suda u Zadru djelomično je prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva kojim je traženo da se protiv osumnjičenog 18-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te je donio rješenje kojim su osumnjičeniku određene mjere opreza zabrane približavanja svjedocima i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa svjedocima kao zamjena za istražni zatvor", objavljeno je na stranicama Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.

Na tu odluku suca istrage Općinsko državno odvjetništvo je 25. srpnja podnijelo žalbu.

Podsjetimo, 18-godišnjak je, zajedno s sedmoricom drugih mladića u dobi od 18 do 27 godina, sudjelovao u brutalnom premlaćivanju Dennija Kelečevića i njegovog dvije godine mlađeg brata Michela, nakon provoda u noćnom klubu u Turnju. Grupa mladića s područja Zadra i Biograda, među kojima su bila i dvojica maloljetnika, najprije je napala Michela, a potom i Dennija koji je htio obraniti svoga brata. U jednom trenutku 18-godišnjak je stolicom udario Dennija u glavu, a onda su ga on i njih sedam nastavili cipelariti na podu. Mladi Zadranin je jedini zadržan u pritvoru zbog nanošenja teške tjelesne ozljede, dok su ostali sudionici napada pušteni na slobodu uz prekršajne prijave za narušavanje javnog reda i mira.

Denniju Kelečeviću su u zadarskoj bolnici operirali glavu, uklonili su mu slomljenu kost lubanje promjera četiri centimetra, a zbog operativnog zahvata je dobio 28 šavova. Trenutno se oporavlja u Turnju, gdje mu obitelj ima kuću, i pod nadzorom je liječnika.

image

28 šavova na glavi i mjesto udarca odakle mu je uklonjena kost lupanje

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija
02. svibanj 2024 01:27