StoryEditorOCM
KalelargaVIŠE OSIGURANJA?

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao napad na izaslanstvo Crvene zvezde i novinare u Zadru

Piše Zadarski.hr
12. studenog 2023. - 16:39

Novinari ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića pitali za slučaj napade na izaslanstvo Crvene zvezde i novinare u Zadru, te je li trebalo biti više policije u osiguranju tih ljudi. 

- Ono što je meni kazao načelnik policijske uprave, košarkaški klub sa stručnim stožerom je bio u jednom zadarskom hotelu i tu je policija radila opservaciju. Jedan dio vodstva se očito odlučio s još nekim osobama koje su također bile napadnute biti na nekom drugom mjestu... policija nije imala informaciju o ovoj skupini. Po samom događaju je krenula intenzivna kriminalistička istraga i u ovom trenutku mislim da su četiri osobe u zadarskoj policiji, pojasnio je.

Upitan o dvojici hrvatskih maloljetnika uhićenih u međunarodnoj akciji protiv desničarskog terorizma Božinović je rekao da, s obzirom na to da se radi o maloljetnicima, tu postoje ograničenja kada se govori o komunikaciji.

Ono što je poruka ove akcije to je da je međunarodna policijska suradnja iz dana u dan sve učinkovitija.

- Poruka mladim ljudima i roditeljima je da je dobro imati jedno oko na to gdje su i što rade djeca, pogotovo kad se zatvore u sobama sami s internetom, naglasio je.

Na pitanje što su ti maloljetnici zapravo planirali, uzvratio je kako u ovom trenutku nije ovlašten o tome govoriti.

04. svibanj 2024 04:17