StoryEditorOCM
KalelargaOŠTRA KRITIKA ZADRU

Ministar zdravstva: pojedini pripadnici zadarske mladeži okupljaju se u kafićima sa zatamnjenim staklima i druže se!

Piše PSD
2. travnja 2020. - 14:15

14:05 - Ministar zdravstva izrazio je oštru kritiku pojedinim pripadnicima zadarske mladeži, za koje je rekao da se okupljaju u kafićima sa zatamnjenim staklima i druže se. "To nije odgovorno ponašanje", rekao je Beroš.

- To što imamo pola manje oboljelih nego jučer je izuzetno povoljna situacija i želimo da se tako i zadrži, rekao je šef HZJZ-a, Krunoslav Capak.

I on je kritizirao ponašanje u Zadru, kazavši da će se tek za desetak dana znati posljedice takvog ponašanja.

14:04 - Dobro je to što se na respiratoru ne povećava broj oboljelih. Moramo biti svjesni da su to sve teški bolesnici. Molim sve koji još uvijek nisu shvatili da se radi o teškim bolestima koje mogu završiti kobno. Znam da Split želi biti prvi u svemu, ali ne i u broju oboljelih od korone. Znam da Zadar želi biti prvi u svijetu po mnogim stvarima, ali ne i po koroni. Molim ljude na jugu zemlje da se drže mjera, poručila je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević'.

14:01 - Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je da je u posljednja 24 sata potvrđeno novih 48 slučajeva zaraze, čime je ukupan broj oboljelih narastao na 1011.

Jučer je preminula jedna osoba u KB Dubrava koja je imala 90 godina, a radi se muškarcu koji je bolovao od više kroničnih bolesti. Na respiratoru je 35 osoba, a dosad se od bolesti oporavilo 88 pacijenata.

Ranije objavljeno - U Hrvatskoj je, prema zadnjim objavljenim službenim podacima (srijeda 14 sati), ukupno 963 zaraženih koronavirusom. Nacionalni stožer, na čelu s ministrom zdravstva Vilijem Berošem, nove informacije podijelit će s javnosti danas u 14 sati, a press konferenciju možete pratiti uživo na portalu Slobodne Dalmacije.

U međuvremenu su stigli podaci o novooboljelima po županijama, a evo i kratkog pregleda za Dalmaciju.

Split

- Na današnji dan u Splitsko-dalmatinskoj  županiji imamo 18 novooboljelih, osmero ih je iz Splita, četiri iz Solina te po jedan iz Trogira, Podstrane, Hrvaca, Dugog Rata, Makarske i Baške Vode. U ovom trenutku imamo ukupno 146 oboljelih osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji, od čega je zdravstvenih djelatnika 38.

U samoizolaciji su 144 zdravstvena djelatnika, što znači da ih je dvoje izašlo. Trenutno je u KBC Split hospitalizirano 40 pacijenata, od toga ih je na respiratoru sedmero. Troje su iz Dubrovačko-neretvanske županije, troje iz Šibensko-kninske, a jedan je iz Splitsko-dalmatinske. U samoizolaciji u ovom trenutku imamo 2033 osobe - rečeno je na današnjoj konferenciji Stožera SD županije.

- Što se tiče skoka oboljelih, želim naglasiti da se radi o oboljelima koji su bili o samoizolaciji, odnosno više od dvije trećine novooboljelih bili su u samoizolaciji - ustvrdila je ravnateljica NZZJZ dr. Željka Karin te naglasila da se osobe nakon izlaska iz samoizolacije ne trebaju testirati na COVID-19, već se tom postupku podvrgavaju samo zdravstveni radnici.

Zadar

U Zadarskoj županiji oboljelo je još deset osoba, što znači da se ukupan broj zaraženih popeo na 47 ljudi.

Od deset novozaraženih, epidemiolog Alan Medić kazao je kako su šest osoba kontakti zaraženih iz Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu na Moru, tri su medicinske sestre i jedna doktorica iz OB Zadar.

Šibenik

U četvrtak su iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije stigle puno bolje vijsti nego dan prije. Tako je na dan 2. travnja 2020. godine registrirana još  jedna osoba oboljela od virusa COVID-a 19, što znači da je na području Šibensko-kninske županije ukupno 30 oboljelih osoba. Podsjetimo, u srijedu je zabilježeno čak pet novih pacijenata zaraženih koronavirusom.

Dubrovnik

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji danas su zabilježena dva nova slučaja COVID-19. Oba su iz doline Neretve, rekao je župan Nikola Dobroslavić na pressici Županijskog kriznog stožera ispred Opće bolnice Dubrovnik.

Da podsjetimo, ukupna brojka zaraženih u županiji je 43. Jučer su zabilježena 4 novooboljela. Hospitalizirano je 13 pacijenata, 3 su prethodno prebačena u respiratorni centar KBC-a Split i njihov stanje je teško, ali i dalje stabilno. Izliječene su 2 osobe.

 

26. travanj 2024 17:21