StoryEditorOCM
KalelargaNIJE VIŠE SAMO SAN

Ministar prometa Butković: "Nakon Pelješkog, slijedi most za Pašman. Za 700.000 kuna radi se studija izvodljivosti. Bit će gotova do kraja godine"

Piše IN
26. srpnja 2021. - 09:44

"Nakon Pelješkog, slijedi most za Pašman" izjavio je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, u velikom intervju za Jutarnji list.

- Što se tiče mosta prema Pašmanu, dali smo potporu Općini Pašman za taj projekt i izrađujemo studiju izvodljivosti koju financiramo sa 700 tisuća kuna te bio ona trebala biti završena do kraja godine. Po završetku ćemo vidjeti koja je najpovoljnija varijanta za gradnju tog mosta - kazao je ministar Butković.

Ovo je prva službena izjava nekog visokog dužnosnika s iskazanom jasnom namjerom o izgradnji mosta za Pašman o kojem sanjaju generacije otočana. Most za Pašman odavno je ucrtan u prostorni plan Zadarske županije kao razvojni projekt, a uvršten je i među regionalne razvojne projekte za koje će se tražiti financiranje iz EU fondova.

Podsjetimo da je Pašman nedavno posjetila delegacija kineskih građevinara iz tvrtke CRBC koja izvodi radove na Pelješkom mostu. Obilazeći otok izjavili su da su zainteresirani za mogućnost da svoje znanje u mostogradnji pokažu i na mostu za Pašman.

26. travanj 2024 20:31