StoryEditorOCM
KalelargaKOLAPS PRIJEVOZA

"Liburnija" od Grada traži jamstvo za 10 milijuna kuna kredita, inače nema niti za plaće djelatnicima! Katić: ‘Gorivo je poskupjelo 100 posto...‘

Piše L.B.
20. lipnja 2022. - 11:34

Zadarska „Liburnija“ traži od Grada Zadra jamstvo za podizanje kredita od deset milijuna kuna, o čemu će u utorak na sjednici odlučivati gradski vijećnici.

- S jedne strane imamo drastičan pad broja putnika, dakle i pad prihoda s te osnove, a s druge strane imamo niz okolnosti: prvo, ukinute su covid potvrde za prijevozničke tvrtke, zatim je skinuto 1,7 milijuna kuna s pozicije kapitalnih pomoći iz proračuna Grada Zadra, te s treće strane imamo situaciju da su energenti doista otišli u nebo, cijene goriva su porasle skoro sto posto, a cijene električne energije 400 posto u odnosu na prethodnu godinu – objasnio je u ponedjeljak na Kolegiju gradonačelnika Ivica Katić, pročelnik gradskog Odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka.

Istaknuo je da bi u toj situaciji „Liburnija“ za mjesec ili dva došla u poziciju da bude nelikvidna.

- Došla bi u blokadu i ne bi mogla plaćati svoje obaveze prema dobavljačima i prema bankama, niti bi mogla isplaćivati plaće. Ovaj kredit je slamka spasa za „Liburniju“, da bar na nekoliko mjeseci premostimo nelikvidnost – zaključio je pročelnik Katić.

08. svibanj 2024 13:26