StoryEditorOCM
KalelargaRASPODJELA SREDSTAVA

Za dodjelu novčanih potpora događanjima u ovoj godini u TZ Zadarske županije pristiglo ukupno 88 kandidatura, evo tko je dobio najviše!

Piše Zadarski.hr
6. travnja 2023. - 13:29

Turističko vijeće Turističke zajednice Zadarske županije je na svojoj 26. sjednici, održanoj u srijedu 5. travnja, razmatralo prijedlog Povjerenstva, odnosno kandidature pristigle na dva poziva turističke zajednice Zadarske županije (TZZŽ).

Na ‘Javni poziv za dodjelu potpora događanjima u 2023. godini‘ pristiglo je ukupno 88 kandidatura. Ukupan iznos traženih sredstava potpore iznosio je više od 567 tisuća, dok je iznos planiranih sredstava TZZŽ iznosio 99.400 eura.

Temeljem ‘Javnog poziva za dodjelu potpora za razvoj programa turističkih proizvoda posebnih interesa u 2023. godini‘ pristigle su ukupno 42 kandidature, u ukupnoj vrijednosti zatraženih potpora višoj od 677 tisuća eura.

TZ Zadarske županije je za navedene potpore planirala iznos od 66.500 eura.

U 2023. godini zabilježen je značajan porast broja kandidatura i traženih sredstava u odnosu na prethodne godine. S obzirom na veliki broj pristiglih kandidatura, ali i uvjeta javnog poziva te kriterija za bodovanje, posebno se vodilo računa da se podupru događanja i projekti koja motiviraju dolaske turista osobito u razdobljima manje turističke potražnje – u pred i postsezoni.

- Naša su nastojanja poticati organizatore da događanja organiziraju čim više u razdoblju izvan sezone, a kako bi i gostima koji posjećuju našu destinaciju izvan sezone omogućili ugodniji i zanimljiviji boravak. S druge strane nastojimo podržati i održati ona ljetna događanja čija je tradiciju utkana u život domaćih ljudi, autohtona su i predstavljaju gostima način života i rada, kulturu domaćeg življenja.

Ponosni smo na veliki broj inicijativa i projekata za razvoj turizma posebnih interesa bilo kroz novostvorene atrakcije – posjetiteljske i interpretativne centre, te opremanja infrastrukture, ili kroz razvoj ponude od strane turističkih agencija i OPG-ova koji imaju veliki potencijal i ulogu u stvaranju doživljaja na destinaciji - rekla je tim povodom direktorica TZZŽ Mihaela Kadija.

Odlukom Turističkog vijeća ova su događanja, odnosno projekti razvoja proizvoda posebnih interesa, ostvarila potporu TZZŽ u 2023 godini.

27. travanj 2024 19:13