StoryEditorOCM
KalelargaNOVA KANDIDATURA

Jure Zubčić želi u Predsjedništvo SDP-a: „Bolje gram pameti, nego kilogram lojalnosti!”

Piše P.O.
14. kolovoza 2020. - 13:37

Smatrajući da je „vrijeme da se suočimo sa svojim pogreškama i propustima i nastojimo ih ispraviti” zadarski SDP-ovac i aktualni član Gradskog vijeća Jure Zubčić najavio je svoju kandidaturu za Predsjedništvo stranke. Osim njega, na tim će izborima sudjelovati još jedna Zadranka, saborska zastupnica Sabina Glasovac.

-Idem se boriti i u toj borbi NE očekujem i ne uvjetujem podršku niti predsjedničkih kandidata niti predsjednica i predsjednika općinskih, gradskih i županijskih organizacija. Očekujem podršku članica i članova. Ne želim biti dio klanovske borbe, niti sam dio ijedne stranačke frakcije ili interesne grupacije. Želim biti izbor članica i članova, koji su do sada pratili moj stranački rad i pozivam ih da u izbornom procesu slušaju svoju savjest, a ne svoje lokalno vodstvo i unaprijed dogovorene i ispregovarane upute. Za razliku od mnogih drugih kandidatkinja i kandidata koji će svoje kandidature tek istaknuti, ja nudim samo sebe, ali ne i broj glasova koji ću zauzvrat osigurati. Oni koji me znaju, znaju da sam uvijek inzistirao na dijalogu i istini. Ona često nije bila ni ugodna niti lijepa. Ali je bila istina, obrazložio je svoju kandidaturu Zubčić smatrajući da bi u trebalo preokrenuti „način djelovanja koji dolazi od visoko pozicioniranih osoba u SDP-u”, pa bi trebalo preokrenuti i logiku „bolje gram lojalnosti, nego kilogram pameti” u „bolje gram pameti, nego kilogram lojalnosti”.

Zanemarene porezna i energetska politika, te borba za ljudska prava, pogotovo prava žena, politike su koje Zubčić želi staviti u fokus.

04. svibanj 2024 10:04