StoryEditorOCM
KalelargaSTRAŠNO

Još jedan brutalni napad psa na Punti Bajlo, staford usmrtio jorkširskog terijera!

Piše Zadarski.hr
14. travnja 2023. - 09:52

Policija je, uz brutalni napad dva staforda na njemačkog ovčara u četvrtak zabilježila još jedan brutalni napad agresivnog psa koji je usmrtio psića pasmine jorkširskog terijera. 
- Drugi slučaj evidentiran je oko 21.20 sati u Ulici Put Klementa, na plaži, pas pasmine staford je bio bez nadzora 39-godišnjeg vlasnika te je ugrizao i usmrtio psa jorkširskog terijera, kojeg je na povodcu šetao 45-godišnjak, isitču iz PU zadarske. 

Podsjetimo kako je prvi slučaj napada psa u četvrtak zabilježen oko 12.20 sati u Ulici Put Dikla, kada su dva psa pasmine američki staford, koje je 60-godišnja vlasnica držala bez nadzora, a koji su izašli iz dvorišta te ozlijedili psa njemačkog ovčara, kojeg je na ulici na povodcu šetala 74-godišnjakinja. Psu je pružena liječnička pomoć kod veterinara.

Vlasnicima pasa koji nisu bili pod nadzorom, izdani su prekršajni nalozi zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te su o događajima obaviješteni komunalni redar i veterinarska inspekcija zbog nadležnog daljnjeg postupanja.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.

Dakle, potrebno je da vlasnici pasa prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, a posebice djecu, koriste za psa povodac i brnjicu (kada je to potrebno).

 

09. svibanj 2024 09:44