StoryEditorOCM
KalelargaOD SVIBNJA 2020. NOVE ZRAKOPLOVNE LINIJE

Jedan od 10 najboljih svjetskih avioprijevoznika omogućit će 30.000 sjedala za povezivanje Zadra s Ujedinjenim Kraljevstvom. "Novi letovi označavaju nastavak razvojnog trenda"

7. travnja 2019. - 01:28
profimedia-0089536788

 

Zračna luka Zadar najavila je da će od svibnja iduće godine britanski niskotarifni zračni prijevoznik Jet2.com, u suradnji s turoperatorom Jet2holidaysom, uvesti zrakoplovne linije za Zadar iz Londona i Manchestera.

Letovi na obje linije obavljat će se dva puta tjedno, i to od svibnja do početka studenog 2020. godine, čime će omogućiti ukupno 30.000 sjedala za povezivanje Zadra s Ujedinjenim Kraljevstvom, kažu iz zadarske zračne luke, napominjući da je Jet2.com jedini europski zračni prijevoznik koji je uvršten među 10 najboljih svjetskih avioprijevoznika drugu godinu za redom.

"Vlada Ujedinjenog Kraljevstva potvrdila je kako će se letovi između Europske unije i Ujedinjenog Kraljevstva nastaviti kao i do sada, bez obzira na ishod brexita. Stoga sa zadovoljstvom objavljujemo otvaranje novih linija za Zadar tijekom ljeta 2020.", ističe u priopćenju direktor tvrtki Jet2.com i Jet2holidays, Steve Heapy.

Zadovoljan je i direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić, koji naglašava da se novi letovi označavaju nastavak razvojnog trenda i ostvarivanja rekordnog putničkog prometa u zadarskoj zračnoj luci.

Suradnju pohvaljuje i direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić, poručujući da je "tržište Ujedinjenog Kraljevstva jako važno za hrvatski turizam te će stoga i nove linije za Zadar dati doprinos kontinuiranom rastu dolazaka s tog tržišta i boljoj povezenosti dvije zemlje".

26. travanj 2024 19:06