StoryEditorOCM
KalelargaRADETA PITA

Je li se komunalni doprinos za zgradu kod bivšeg "Mesoprometa" prebijao stanovima za zaposlenike gradske uprave? Kasap: Nije točno!

Piše Iva Ivanac
23. ožujka 2021. - 12:15

Komunalni doprinos je jedan od većih izdataka kod izgradnje, mnogi naši sugrađani nisu zadovoljni kako se troše ta namjenska strana. No, postoji i jedna mračnija strana, a na vama je da odgovorite. Koliko je komunalnog doprinosa platio investitor Lignum stanogradnja za zgradu kod bivšeg “Mesoprometa”. Naime, imam informaciju kako se komunalni doprinos prebijao sa stanovima u predmetnoj nekretnini i to ljudima iz gradske uprave, bliski vama, naravno HDZ-ovcima. Na štetu gradskog proračuna, upitao je SDP-ov vijećnik Danijel Radeta, a njegove je navode oštro demantirao pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darko kasap. 

- Komunalni doprinos za tu zgradu je u cijelosti uplaćen u gradski proračun i nije prebijan nikakvim stanovima. Istina je da se komunalni doprinos možete prebiti izgradnjom cesta i drugih popratnih sadržaja, ali to u ovom slučaju nije tako već je proračun uplaćen, kazao je pročelnik Kasap.

Radeta je negodovao i zbog novih odluka koje se tiču pitanja parkiranja stanara na Poluotoku. Kazao je i kako se onim stanovnicima koji imaju drugi automobil parking naplaćuje 1800 kuna godišnje te da su primorani prodati svoje automobile, ili jednostavno odseliti. 

- Reakcije građana na naše odluke su uvijek prioritetne. Sve su odluke koje se tiču parkinga bile na javnom savjetovanju. Iako do sada nismo imali takvu reakciju i vjerujem da je to vaša osobna reakcija na ovu odluku, sve ćemo rezimirati. Razmišljamo o rješavanju problema drugog automobila, ali sada smo svakoj obitelji osigurali parking u području prve zone, kazao je pročelnik Robertino Dujela.

28. travanj 2024 14:16