StoryEditorOCM
KalelargaDOBRA VIJEST

Inicijativa je urodila plodom: Jadrolinija od 1. srpnja uvodi brzobrodsku liniju iz Rijeke za Zadar preko Raba, Lošinja, Paga i - Silbe!

Piše AVŠ
15. lipnja 2023. - 13:08

Od 1. srpnja Jadrolinija uvodi brzobrodsku liniju iz Rijeke za otoke Rab, Lošinj, Pag, Silbu i grad Zadar!  Kako doznajemo, liniju će održavati katamaran "Dubravka ". Predviđeno trajanje plovidbe ove nove brzobrodske linije je do 31.kolovoza, s mogućnošću produljenja, poručuju iz Jadrolinije.

Velika je ovo vijest za otočane sa Silbe koji su nedavno poslali javni apel i to nakon što je linija privatnog brodara G&V Linea, od Zadra preko Silbe do Rijeke, nije bila isplativa te je početkom ove godine godine najavljeno njeno ukidanje.

- Prije dva mjeseca pokrenuta je građanska inicijativa za povratak linije. Povezanost Rijeke sa Zadrom u svibnju je ipak najavila Jadrolinija, no ponovno s Novaljom, bez Silbe, iako je Novalja s Rijekom povezana svakodnevnom linijom, a prema Zadru se može doći u bilo koje doba dana, preko mosta koji otok Pag povezuje s kopnom. Sezona u pravom smislu još nije počela, a mi već imamo situaciju gdje je 30-ak putnika ostalo na rivi bez karata i šanse da otputuju s otoka– kazala nam je nedavno Paula Bolfan, iz Inicijative Silba Vibra. Čini se kako je njihova inicijativa urodila plodom jer od 1. srpnja Jadrolinija ponovno uvodi brzobrodsku liniju iz Rijeke za otoke Rab, Lošinj, Pag, Silbu i grad Zadar.

27. travanj 2024 20:02