StoryEditorOCM
KalelargaNOVA DILEMA OKO DIREKTORA GRADSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE

Ima li Paleka položen stručni ispit? „Ima, a vi provjerite...”

14. studenog 2019. - 14:50
wings4-030519

Svima je jasno da je jedina referenca Marija Paleke pri izboru za direktora Turističke zajednice Grada Zadra bila ta što je „najbolji prijatelj gradonačelnika Branka Dukića”. Daniel Radeta (SDP) je na Aktualnom satu Gradskog vijeća izjavio da to nije jedini problem.

-Došlo je i do ozbiljnog propusta u provođenju javnog natječaja kojim se od kandidata tražio položen stručni ispit. Ali, ni nakon jedne godine Paleka nema položen stručni ispit. Gradonačelniče, je li to točno, pitao je Radeta.

Gradonačelnik Dukić je potom Radetu počeo propitkivati o radu udruge privatnih iznajmljivača kojoj je Radeta na čelu, pa konstatirao:

-A ja sam čuo da vi ništa ne plaćate Turističkoj zajednici! Mario Paleka ima položen stručni ispit, a vi provjerite, odgovorio je Dukić.

Radeta je rekao da mu informacija dolazi iz Ureda TZ Grada Zadra i zatražio je da mu do kraja dana bude dostavljena „Palekina diploma”. 

Unatoč Radetinom prozivanju, direktor TZ tvrdi nešto posve drugo:

-Državni ispit moraš prijaviti u roku od godinu daana, a ja sam ga prijavio u svibnju i položio ga 26. listopada, u prvom ispitnom roku održanom nakon moje prijave. Ne mogu vjerovati da se ovako neistinito i neutemeljeno proziva ljude s govornice Gradskog vijeća, kaže Mario Paleka. 
 

05. svibanj 2024 21:45