StoryEditorOCM
KalelargaSVI SE ODAZVALI

Iako dokument još uvijek nije dospio u ruke vijećnika, održan je prvi radni sastanak na temu prijedloga Proračuna za 2022. godinu

Piše I.I.
22. studenog 2021. - 19:06

U ponedjeljak je održan radni sastanak na temu prijedloga Proračuna Grada Zadra za 2022. godinu na kojem je sudjelovao gradonačelnik Branko Dukić, pročelnik Upravnog odjela za financije Ivan Mijolović te predstavnici klubova Gradskog vijeća među kojima je Adela Frank (nezavisna), Daniel Radeta (SDP), Ante Rubeša (Akcija mladih), Damir Burčul (HDZ) te Jurica Bosna (HDZ).

Sudionici sastanka ističu kako je razgovor protekao u mirnom tonu, ali i kako će zasigurno imati puno više prijedloga za izmjenu proračuna nakon što im se dokument pisano dostavi. Naime, iako je zakonski rok za dostavu prijedloga Proračuna predstavničkom tijelu bio 15. studenog, gradski vijećnici još uvijek nisu dobili dokument. 

Sigurno je da će Proračun mijenjati putem amandmana, a kada je u pitanju SDP oni će kao i kada je bilo pitanje rebalansa proračuna, ostati pri pomoći socijalno ugroženim skupinama. Zalagat će se za uvođenje građanskog odgoja te zahtijevati da se sredstva za obrazovanje nastavnika i potrebnih materijala vezanih uz građanski odgoj osiguraju u Proračunu već za iduću godinu.

"Eniovci" će se također zalagati za pomoć najranjivijim skupinama društva, ali i za, kako govore, goruće probleme u gradu te za pomoć otocima.

Gradskim vijećnicima je obećano kako će im u utorak biti poslan prijedlog Proračuna za 2022. godinu, a idući radni sastanak s predstavnicima klubova vijećnika i gradskim pročelnicima održat će se početkom prosinca.

O održanom sastanku na svom se facebook profilu oglasio predsjednik gradskog odbora SDP-a Daniel Radeta. 

23. svibanj 2024 20:14