StoryEditorOCM
KalelargaTOP SEZONA

I u zadarskom se čarteru traži brod više

Piše B.Kolega/HRT radio Zadar
24. kolovoza 2021. - 11:38

Ovogodišnja turistička sezona pozitivno je iznenadila i čarteraše. Nakon osam godina, po prvi put se traži brod više kazao nam je predsjednik strukovne udruge pružatelja usluge smještaja na plovilima Hrvatske gospodarske komore Zadar Marin Katičin za Radio Zadar.

Na početku ove turističke sezone i čarteraši su strepili što će im ona donijeti.

- Ovo je dugi niz godina da nismo imali situaciju u špici sezone da se traži brod više. Takva potražnja za brodovima, za čarterom, za jedrenjem ili za motornim brodovima već, pa negdje otprilike sigurno već jedno osam godina nije bila toliko velika - kaže predsjednik strukovne udruge pružatelja usluge smještaja na plovilima Hrvatske gospodarske komore Zadar Marin Katičin.

Čarteraši se nadaju kako će se tako i nastaviti, jer rezervacije su tu.

- Naši kapaciteti su popunjeni  sve do kraja desetog mjeseca - kaže Katičin.

Treba biti optimističan da ćemo to i ostvariti. Prošla sezona koja je za čarteraše bila dobra, ali je trajala vrlo kratko pomogla im je da opstanu. Nadaju se kako ove godine sezona neće biti naprasno prekinuta:

- Nama treba i deveti i dio desetog mjeseca da bi mogli reći da je sezona za nas iz čarter industrije bila uspješna i zadovoljavajuća. I za sljedeću godinu najave su dobre. Mi smo jedna od, ako ne i najpoželjnija čarter destinacija na svijetu, što nam daje i obvezu da naš Jadran, taj predivni dio svijeta, zaštitimo - ističe te zaključuje:

- Trebamo sjesti, sve strane koje sudjeluju na Jadranu kroz turizam, kroz ribarenje kroz bilo kakvu eksploataciju na Jadranu. Treba se razmišljati o održivom razvoju kako turizma tako i ribarstva i svega onoga što se dešava na Jadranu i našoj obali - zaključuje Katičin za Radio Zadar.

27. travanj 2024 23:24