StoryEditorOCM
KalelargaŠIRENJE DJELATNOSTI

Hoće li se Psihijatrijska bolnica baviti zdravstvenim turizmom ili će to raditi koncesionar? I kako će to utjecati na standard pacijenata?

Piše P.O.
17. veljače 2022. - 15:03

Upravno vijeće Psihijatrijske bolnice Ugljan predlaže promjenu i proširenje djelatnosti bolnice za djelatnost zdravstvenog turizma i djelatnost telemedicine, rekla je Helena Mikulandra (SDP) i pitala znači li to da će se bolnica direktno baviti turizmom ili će to raditi koncesionar.

-S obzirom da se ovim putem ide u komercijalizaciju zdravstva, zanima me ako je prvo slučaj, na koji način se financira opremanje bolnice za novu djelatnost i hoće li biti dodatnog zapošljavanja i kojeg kadra ili će teret pasti na postojeće preopterećene radnike? Ako je slučaj drugo, koji su uvjeti koji koncesionari moraju ispunjavati? Hoće li nova djelatnost bolnice utjecati na njene štićenike i korisnike, hoće li isti moći koristiti usluge koje će se pritom pružati? Hoće li korisnici s obzirom na priljev novca imati bolju skrb i uvjete, hoće li i dalje biti potrebne humanitarne pomoći da korisnici imaju što obuti i obući, pitala je Mikulandra.

U kratkom odgovoru župan Božidar Longin je kazao da će iscrpno objašnjenje o tome zatražiti od Upravnog vijeća Psihijatrijske bolnice Ugljan.

29. travanj 2024 22:52