StoryEditorOCM
KalelargaCENTAR ZA MLADE

Gradska knjižnica dobiva Odjel za mlade koji se spaja s Centrom, Grad ulaže 1,3 milijuna kuna u opremanje

Piše L.B.
20. lipnja 2022. - 13:05

- Svi radovi na rekonstrukciji Centra za mlade su dovršeni i čekamo izdavanje uporabne dozvole u narednih desetak dana. Objavljen je i postupak javne nabave za uređenje okoliša, vrijedan četiri milijuna kuna bez PDV-a, te ćemo kroz nekoliko dana otvoriti pristigle ponude. Očekujem da ćemo do kraja ove godine dovršiti sve radove na uređenju okoliša Centra za mlade. Njegova rekonstrukcija i spajanje s Gradskom knjižnicom je kapitalni zadarski projekt – kazao je u ponedjeljak na Kolegiju gradonačelnika Ante Ćurković, pročelnik gradskog Odjela za EU fondove.

Dina Bušić, pročelnica za kulturu, precizirala je da će sve biti otvoreno početkom 2023. godine.

- Pred nama je zakonska procedura koju moramo odraditi; prijedlog odluke o osnivanju ustanove poslan je na prethodno odobrenje Ministarstvu kulture. Ustanova će biti „mini platforma“ putem koje će se upravljati zgradom, a stvorit će se i kvalitetna platforma za suradnju i za rad s brojnim udrugama u kulturi, dakle civilnim društvom. Po usvajanju odluke, slijedi uspostava kriterija, odnosno poziv za iskaz interesa za korištenje tog javnog prostora, sa snažnim naglaskom na izvedbene umjetnosti – kazala je pročelnica Bušić.

- Bit će tu i drugih korisnika, dogodit će se jedan pravi „melting pot“ gdje će se možda i ona područja u kojima nismo toliko snažni tek razviti. U ovoj godini smo kroz gradski proračun predvidjeli dio sredstava za proširenje Gradske knjižnice koja će se dijelom proširiti u sami Centar. Tamo ćemo dobiti Odjel za mlade, a vrijednost te nabave koja uskoro kreće je oko 1,3 milijuna kuna – zaključila je Bušić.

27. travanj 2024 23:38