StoryEditorOCM
KalelargaPISMO ČITATELJA

Grade li se u Crnom POS-ove kuće bez javnog natječaja? Kasap: "Traje natječaj za izgradnju infrastrukture, bez toga se tamo ništa ne može događati"

Piše P.O.
10. veljače 2023. - 22:10

Za mlade obitelji iz Zadra na području Mjesnog odbora Crno, gradska uprava Zadra priprema "paket" poticanja stambenog zbrinjavanja kroz dugogodišnji povoljni najam zemljišta i u konačnici njegov otkup. Tu smo vijest objavili još u listopadu prošle godine i najavili raspisivanje javnog natječaja za osnivanje prava građenja na česticama u vlasništvu Grada Zadra.

Međutim, ovih dana smo dobili pismo jednog našeg čitatelja koji postavlja pitanje:

-Kako je moguće da su se na parcelama predviđenim za ovo stambeno zbrinjavanje već izgradile ili su i izgradnji bar 5 kuća kad niti jedan natječaj za te parcele niti ovaj paket zbrinjavanja nije do sad još uvijek objavljen, kaže naš čitatelj.

-Raspisali smo natječaj za izgradnju infrastrukture u prometnici kroz Mjesni odbor Crno za preko dvadeset gradskih parcela. Natječaj za te parcele i gradnju kroz sustav poticane stanogradnje će objaviti Upravni odjel za gradsku imovinu. Naš natječaj, ovaj za izgradnju infrastrukture, još uvijek je u tijeku, a bez toga se tamo ništa ne može događati. Skrećem pažnju na to da tamo nisu samo parcele u vlasništvu Grada Zadra, već na tom području ima i privatnih parcela, kaže Darko Kasap, pročelnik za graditeljstvo napominjući da je njegov Upravni odjel izdao građevinsku dozvolu Centru za socijalnu skrb koji tamo gradi kuću za smještaj svojih štićenika.

28. travanj 2024 00:07