StoryEditorOCM
KalelargaOPASAN LUNGO MARE

Dvojac koji je na Puntamici Zadranina pogodio kamenom u glavu, pa ga nakon toga opljačkali, dobili su ukupno šest i pol godina zatvora

Piše Božana Sviličić
20. ožujka 2020. - 14:57
Split, 170620. Redovito policijsko postupanje u ulici Ljudevita Posavskog. Interventna policija sa dva kombija i nekoliko automobila navodno je uhitila jednu musku osobu iz obliznje zgrade.Duje Klaric/Cropix

Dvojica državljana BiH, koji su u travnju 2013. godine kamenom u glavu pogodili i opljačkali Zadranina dok je šetao uz more Puntamikom, osuđeni su na Županijskom sudu u Zadru na ukupno šest i pol godina zatvora.

- Uzeo sam jedan omanji kamen i s udaljenosti od oko metra pogodio sam ga ravno u glavu – ispričao je 38-godišnji A.P. na sudu. Nakon što su ga oborili kamenom, Zadraninu su iz džepa trenerke uzeli novčanik s dokumentima i novčanim iznosom od 700 kuna, te pobjegli. Na sudu su ispričali kako su bili gladni, te nisu imali novaca kako bi kupili hranu. Iako su se dvoumili da ga pitaju pozajmicu, na kraju su mu ipak odlučili - oteti novčanik.

Iako je to porekao, njegov kompanjon, 37-godišnji H.M., ga je udario šakom po licu i držao mu ruku na ustima kako ne bi vikao i zapomagao. Obojica su ga više puta udarili po glavi i rukama i držali da se ne bi opirao dok su mu uzimali novčanik.

Tri dana ranije, 38-godišnji A.P. opljačkao je i Zadranku u trenutku dok je otključavala ulazna vrata kuće u ulici Đure Marušića. Nakon što je upitao nalazi li se neka trgovina u blizini, strgnuo joj je s vrata zlatni lančić sa manjim križićem i privjeskom u obliku slova˝V˝ u vrijednosti od 2.500,00 kuna nakon čega je pobjegao.
Predsjednik sudskog vijeća Hrvoje Visković osudio je svakog od njih na tri godine i šest mjeseci zatvora.

Prilikom određivanja kaznenopravne sankcije sud je kod 38-godišnjaku kao olakotnu okolnost uzeo dosadašnju neosuđivanost, te priznanje kaznenog djela. Kod drugooptuženog 37-godišnjaka kao otegotna je bila njegova dosadašnja osuđivanost jer je prem izvodu iz kaznene evidencije Federacije Bosne i Hercegovine osuđivan u četiri navrata i to mahom zbog imovinskih delikata – krađe i teške krađe tako da je njegovo kriminalno ponašanje zapravo progradiralo.

26. travanj 2024 19:43