StoryEditorOCM
KalelargaDRAMA PRED VLADOM

Iz kalašnjikova pucao na policajca na Markovom trgu pa izvršio samoubojstvo na Jabukovcu

Piše JL
12. listopada 2020. - 08:28

NOVO 9:13 

Ravnatelj Vinogradske bolnice Mario Zovak za N1 je rekao da je ranjeni policajac stabilno te da su mu vitalni znakovi u redu. Sada ide na CT prije daljnjih postupaka. U napadu je zadobio četiri prostrijelne rane: dvije na lijevoj ruci i po jednu sa svake strane trupa. 

NOVO 9:02 

Policijski službenici su na adresi Jabukovac pronašli osobu koja odgovara opisu počinitelja. Osoba je počinila samoubojstvo. Utvrđuju se sve okolnosti događaja, objavila je policija.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić javlja da je policajac koji je upucan pred zgradom Vlade bio pripadnik osiguranja.

U trenutku napada premijer Andrej Plenković nije bio u zgradi Vlade.

Od 8.06 sati zagrebačka policija je na nogama. Intenzivno tragaju za nepoznatim muškarcem koji je, iz još uvijek nepoznatog razloga, ozlijedio policijskog službenika iz vatrenog oružja na Markovom trgu, ispred zgrade Vlade RH.

- Čuo sam pucnjavu, ovoga nije bilo za vrijeme rata - rekao je jedan građanin za N1.

Ranjenog policajca oko 8.20 sati Hitna pomoć odvela je u bolnicu, navodi ta televizija.

Na policajca je navodno pucano iz puške, a napadač se nakon pucnjave žurno udaljio s Markovog trga. Navodno je pušku dopremio pred zgradu Vlade u nekakvim kolicima, javlja N1. 

Također kažu da se, prema riječima očevidaca, radilo o rafalnoj paljbi.

Prilaz Markovom trgu čuvaju policajci u pancirkama.

- Jutros oko 8.06 sati zaprimljena je dojava o pucnjavi na Trgu Sv. Marka. Prema prvim informacijama, ozlijeđen je policijski službenik i njemu se pruža liječnička pomoć. Počinitelj je, pak, pobjegao s mjesta događaja i za njim tragaju sve raspoložive snage - kažu iz PU zagrebačke.

Reporter Jurtarnjeg Marin Dešković javlja da su u samom središtu gradu, na Ilici, zamijećeni kombiji interventne policije. 

Ranjeni policajac vjerojatno je pripadnik Uprave za posebne poslove sigurnosti, odjela MUP-a koji je zadužen za štićene objekte u koje spada i zgrada Vlade.

27. travanj 2024 00:21