StoryEditorOCM
KalelargaNAKON TRAGEDIJE U BIOGRADU U KOJOJ JE STRADALA MEDICINSKA SESTRA I MAJKA TRIJU DJEVOJČICA

"Dosta mi je što svakodnevno doživljavam da mi je onaj koji mi je ubio suprugu ispred mene namjerno turira motorom, sad još i ovakvo ponašanje!"

15. listopada 2019. - 20:50
prometna_pjesak3-260218

Obitelj 36-godišnje Petre Mršić, medicinske sestre i majke triju djevojčica koja je prošle godine stradala pod kotačima 19-godišnjaka nakon što se pijan vraćao sa proslave Nove godine, u utorak je na sudskom hodniku doznala za odgodu ročišta koje je trebao voditi sudac Ivan Marković, što ih je revoltiralo.
Njezin suprug je zbog potrebe suđenja, ostavio, kaže troje djece, od kojih najmanja kćer ima četiri godine i krenuo put Zadra, a da ga nitko prethodno nije obavijestio da će ročište biti odgođeno, iako se na njemu nisu pojavili ni okrivljenik ni njegov odvjetnik Branimir Zorica.

- Eto oni su znali i očito je da je njih netko o tome obavijestio. Mene nitko nije obavijestio o odgodi suđenja i što bih ja sada trebao misliti, kako bih se trebao osjećati pored svega što prolazim. Kakav je to odnos prema žrtvama, Dosta mi je što svakodnevno doživljavam da mi je onaj koji mi je ubio suprugu ispred mene namjerno turira motorom. Što je to sve skupa nije mi jasno, no osjećam se strašno - ogorčen je bio suprug stradale 36-godišnjakinje, koja je kobno jutro išla na posao u Dom za rehabilitaciju u Sv. Filipu i Jakovu.

Obitelj pokojne Petre i njenog supruga pretrpjela je nenadoknadiv gubitak, njen suprug i dan danas često plače...
Prema riječima rodbine, počinitelj, a ni njegova obitelj nikada se nisu ispričali obitelji niti su bili na sprovodu. U više navrata počinitelj i njegov brat, inače stariji maloljetnik u više navrata provocirali su suprugastradale žene po Biogradu, turirajući kraj njega u prometu.

Suđenje se najprije vodilo na Općinskom sudu u Zadru, no zbog izmjene Zakona premješteno je na Županijski sud u Zadru gdje je dodijeljeno sucu Ivanu Markoviću.

Još prošle godine Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO), podignulo je optužnicu protiv 19-godišnjaka koji je vraćajući se sa proslave Nove godine pijan uzrokovao smrt 36-godišnje medicinske sestre i majku triju djevojčica.
Optužnica ga tereti za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom za što je predviđena zatvorska kazna zatvora od tri do dvanaest godina. Optužen je da je 1. siječnja 2018. oko 6,52 sati u Biogradu na Moru, upravljao osobnim automobilom, iako svjestan da ne smije voziti ako u organizmu ima alkohola, te ako je umoran i u takvom psihofizičkom stanju da je nesposoban za sigurno upravljanje vozilom budući da može ugroziti druge sudionike u prometu.
Pristajući na sve to, 19-godišnjak je tog jutra vozio brzinom od 102 kilometra na sat na mjestu gdje je ograničena na 50 kilometara na sat, s koncentracijom alkohola u krvi od najmanje 1,22 promila i to nakon neprospavane noći.

Zbog toga su njegove vozačke sposobnosti bile razmjerne utjecaju alkohola u koncentraciji od dva promila, te je bio apsolutno nesposoban za sigurno upravljanje vozilom, pa je upravo zbog alkoholiziranosti, umora i neprilagođene i prebrze vožnje, započeo s pretjecanjem osobnog automobila kojim je u istom pravcu, pravilno vozeći se sredinom svoje prometne trake, upravljala 36-godišnjakinja.

Prilikom pretjecanja, prednjim dijelom automobila udario je u njezin zadnji dio automobila te je automobil od udarca izletio izvan kolnika i udario u drvo čempresa.
Vozačica je zadobila osobito teške tjelesne ozljede od kojih je neposredno nakon nesreće preminula u Općoj bolnici Zadar.
Budući da je Županijski sud u Zadru tijekom istrage odbio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora protiv 19-godišnjaka Vijeću za mladež Općinskog suda u Zadru u optužnici je predloženo i određivanje mjere opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje vozilima B kategorije.

30. travanj 2024 11:00