StoryEditorOCM
KalelargaZA PRVA TRI MJESTA

Dodijeljene nagrade i priznanja učenicima i mentorima osnovnih škola Grada Zadra: "Ovo je bila izazovna, ali plodonosna godina mladih!"

Piše GRAD ZADAR/ZADARSKI.HR
18. lipnja 2021. - 15:09

U dvorištu OŠ Šime Budinić održana je svečanost dodjele priznanja i nagrada učenicima i mentorima osnovnih škola Grada Zadra koji su ostvarili prva tri mjesta na državnim i međunarodnim školskim natjecanjima u 2021.godini. Čestitke na postignutim uspjesima uputili su pročelnik UO za odgoj i školstvo Joso Nekić i gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić koji je ovom prigodom naglasio:

- Bila je ovo po svemu izazovna, ali i plodonosna godina naših mladih. Od pročelnika Nekića čuli smo na koje sve načine i mi u gradskoj upravi potičemo učeničku kreativnost i izvrsnost. Sve su to programi kojima uvodimo učenike u svijet znanja, istraživanja, kreativnosti, ali i druženja i zabave. Jer škola ne smije biti obaveza. Škola je izazov, škola je prilika i budućnost. Pred nekima od vas sada je izbor srednje škole. Slatke su to brige. I tamo vas čekaju brojne mogućnosti i prilike za nove uspjehe. A onda opet slijedi nova odluka o studiju. Do tada će i naše Sveučilište imati nove programe koji će vas dodatno vezati za svoj grad. Ako se odlučite za neko drugo sveučilište, reći ću vam samo ono što su nama govorili naši roditelji: svugdje pođi, doma dođi!, poručio je gradonačelnik Dukić uputivši zahvalu nastavnicima i roditeljima na trudu i požrtvovnosti koju ulažu u dobrobit djece i mladih.

Popis nagrađenih učenika i mentora:

DRŽAVNA I MEĐUNARODNA NATJECANJA 2021. GODINE

1., 2. i 3. mjesto

PRVO MJESTO:

Masha Bajlo, Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje, Zadar, za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz francuskog jezika

Mentorica: Daniela Pijaca

Antonela Žuža, Osnovna škola Stanovi, Zadar, za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika

Mentor: Vilko Dujmović

DRUGO MJESTO:

Lovro Kličković, Osnovna škola Šime Budinića, Zadar, za osvojeno 2. mjesto (1. nagrada) na državnom natjecanju iz matematike

Mentorica: Marie-Claire Bešlić

Samuel Oles, Osnovna škola Zadarski otoci, Zadar, za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju iz informatike

Mentor: Darko Vulin

TREĆE MJESTO:

Ivan Tudorović, Osnovna škola Smiljevac, Zadar, za osvojeno 3. mjesto na državnom natjecanju iz geografije

Mentorica: Manuela Margetić Longin

Ena Tokić, Osnovna glazbena škola Sv. Benedikta, Zadar, za osvojena 3. nagrada na državnom natjecanju u kategoriji glasovira

Mentorica: Tatjana Jergan Botunac

Tonina Kolega, Osnovna škola Šime Budinića, Zadar, za osvojeno 3. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture

Mentorica: Tamara Valčić

MEĐUNARODNA NATJECANJA:

Ema Stipčević, OŠ Krune Krstića, mjesto Literarni natječaj Europa u školi (mentorica Dina Milat)

Međunarodno natjecanje iz informatike Dabar, OŠ Krune Krstića: Loreta Zelanto (mentorica Anita Nikić), Luka Mustać, Marko Dinarina, Mirta Olić (mentorica Branka Bajo), Mihaela Matešić, Ivano Parić, Lola Kolega, Marko Lovrović

SMOTRE I NATJECANJA:

1. mjesto na državnoj smotri GLOBE škola, OŠ Zadarski otoci: Samuel Oles, Roko Vučetić, Lucija Jurjević (mentorica: Irina Kozličić Juraga i Martina Matić Ćakić)

3. mjesto na državnoj smotri GLOBE škola, OŠ Šime Budinića: Petra Marušić, Bartol Cuković, David Pejdo (mentorica: Zrinka Klarin)

SUDJELOVANJA NA DRŽAVNIM NATJECANJIMA:

Mirta Zubčić, OŠ Krune Krstića, LIDRANO- pojedinačni nastup, dramsko scenski izričaj (mentorica Dolores Vipotnik)

PROJEKTI:

Oš Petra Preradovića, STEM4Change – Nagrada COMET za najbolji eTwinning projekt: Lucia Zorica, Antonija Perin, Anastasija Repak, Lana Grbin, Romana Ražov, Andrea Kovač (mentorica: Anita Šimac)

28. travanj 2024 16:53