StoryEditorOCM
KalelargaZADARSKI VATROGASCI

Dino Lilić: Ne dođe li nam plaća danas – pripremili smo tužbe, a u ponedjeljak razgovaramo sa Šošom oko poboljšanja kolektivnog ugovora

Piše P.O.
13. siječnja 2023. - 10:48

Zadarska podružnica Sindikata vatrogasaca Rijeka pripremila je tužbe za slučaj da im plaće ne stignu na račun zaključno s današnjim danom. Istovremeno, za ponedjeljak najavljuju pregovore sa svojim poslodavcem oko poboljšanja svog statusa i kolektivnog ugovora.

- Zakonski rok za isplatu naših plaća ističe 15. siječnja, a ako taj rok bude probijen, pripremili smo tužbe. Neki od nas imaju kredite za kuće, a banke ne zanima zbog čega na računu nemamo novca, kaže Dino Lilić, sindikalni povjerenik SVR-a koji je nedavno napustio sastanak s gradonačelnikom Brankom Dukićem.

Lilić kaže da je već dogovoren razgovor sa Željkom Šošom, zapovjednikom JVP-a Zadar.

- Treba razgovarati o uređivanju kolektivnog ugovora. Dosada je bilo nekih nepravilnosti oko isplate plaća, nekim su vatrogascima od plaće skidali sindikalnu članarinu iako uopće nisu bili članovi sindikata. Zato je u listopadu prošle godine i osnovana podružnica SVR-a, ljudi su bili nezadovoljni jer su predstavnici Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH - Podružnica Vatrogastvo Zadar prethodno potpisali nepovoljan kolektivni ugovor, a naš je zadatak poboljšati status zaposlenika, objašnjava Lilić.

U Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika RH - Podružnica Vatrogastvo Zadar je 60, a u podružnici Sindikata vatrogasaca Rijeka 24 člana.

23. svibanj 2024 10:48