StoryEditorOCM
KalelargaPRVI RADNI DAN

Daniel Radeta: Kako je Željko Žilavec mogao postati ravnatelj JU Zadarski sport? Pa on ne ispunjava osnovne uvjete...

Piše Zadarski.hr
2. ožujka 2023. - 08:44

Tek što je stupio na poziciju ravnatelja JU Zadarski sport, Željko Žilavec našao se na meti kritika predsjednika gradskog odbora SDP-a Daniela Radete. Radeta na svom Facebook profilu tvrdi kako Žilavec nije ispunio jedan od uvjeta koji ova pozicija traži, a to je minimalno pet godina iskustva na rukovodećim pozicijama. Radetino priopćenje prenosimo u cijelosti. 

- Kada sam tražio ostavku Jurice Dilbera sa mjesta ravnatelja Ustanove Zadarski sport, bio sam svjestan da izbor novog ravnatelja navodi na samo jedno ime. HDZ je tražio radno mjesto za Željka Žilavca. Znajući kako Željko Žilavec ne ispunjava kriterije po natječaju za to radno mjesto, prihvatio sam njihove nezakonite fantazije kao izazov i svojim postupcima omogućio HDZ-u novo imenovanje. Bio je to test. HDZ je još jednom naivno zagrizao ješku.

Željko Žilavec je bio direktor KK Zadra 4 godine, 9 mjeseci i 16 dana. Dakle, bivši direktor ne ispunjava kriterij natječaja i nema 5 godina iskustva na rukovodećoj poziciji. Pozivam Gradonačelnika da istog trena smijeni novoizabranog ravnatelja i Upravni odbor koji ga je svjesno i protuzakonito postavio na ovu funkciju!, istaknuo je Radeta u svom priopćenju. 

Ravnatelja JU Zadarski sport pokušali smo dobiti na telefon kako bi ga upitali o njegovom radnom iskustvu, ali na naš poziv nije odgovorio. 

25. travanj 2024 15:07