StoryEditorOCM
KalelargaPRESKUPA HALJINA

Cijene za ‘domaće‘ i za ‘strance‘ - djevojku u Zadru dočekao hladan tuš: ‘Nije znala da živim u Njemačkoj, zato je prepolovila iznos‘

Piše PSD
6. kolovoza 2021. - 19:14

Da uživanje u odmoru na Jadranu može biti skup sport, odavno je poznato. Ipak, velika razlika u cijeni kod domaćih i stranih turista uobičajena je za restorane i kafiće dok se u trgovinama i ne nalazi često.

Čitateljica Fenix magazina obratila im se s pričom u kojoj je ispričala svoje shopping iskustvo u Zadru gdje ju je neugodno iznenadila cijena haljina.

Šetala je Poluotokom i razgledavala ponudu po trgovinama. Pronašla je jednu haljinu koja joj se učinila odličnom za odlazak na plažu, ali od toga je brzo odustala kada je otkrila kada je otkrila da haljina košta čak 700 kuna.

- Jesam li dobro čula, 700 kuna? Za haljinu od poliestera dati 700 kuna?- upitala je naglas, a trgovkinja je imala spreman odgovor.

Rekla joj je kako se tu radi o cijenu za strance i da je za domaće 350 kuna.

- Zahvalila sam se i izašla iz trgovine. Na trenutak sam razmišljala hoću li joj prokomentirati cijenu i reći kako je to nije u redu, ali naposljetku nisam. Svatko tko dodirne tu tkaninu i plati tu cijenu, sam je kriv – napisala je frapirana djevojka u svojem pismu.

Prema pisanju Fenix Magazina, ovo nije prvi takav slučaj u Zadru jer su čuli za nekoliko situacija u kojima su trgovci na Poluotoku varali svoje kupce. Prije nekoliko godina Zadranka je bila u potrazi za haljinom i ona koju je pronašla bila joj je ipak preskupa. Trgovkinja joj je rekla kako je cijena opravdana jer se radi o unikatnoj haljini koja je stigla iz Pariza, a jedina je takva u svijetu.

Nekoliko dana kasnije, nakon što je odlučila još malo razmisliti o mogućoj kupnji, s prijateljicom je u urarskoj radnji komentiala haljinu koju je ponovno otišla vidjeti.  Prepričavale su kako je trgovkinja bila ljutita jer je rekla da mogla prodati haljinu da je nije za gospođu ostavila sa strane. Urar ih je pitao o kojoj se trgovini radi, a kada je dobio odgovor počeo je i njegov smijeh.

– Ma o kakvom Parizu govorite, pa ta žena robu nabavlja u zagrebačkoj Dubravi kod Janjevaca, vjerojatno vam ta haljina u nabavi ne dođe više od desetak eura. Da Pariz, kakav Pariz! – rugao se urar riječima prodavačice.

27. travanj 2024 02:03