StoryEditorOCM
KalelargaIZUZEO SE

Branko Dukić: Nakon provedenog izbora nove direktorice Ive Bencun, opet preuzimam dužnost predsjednika Turističkog vijeća TZ Zadra!

Piše M. Kalajžić
8. siječnja 2024. - 14:40

- S obzirom na ostavku direktora TZ Zadra Marija Paleke, proveden je natječaj za izbor novog direktora. Ja sam se kao predsjednik Turističkog vijeća izuzeo iz tog odlučivanja tako da je Jasna Ćurković bila predsjednica Turističkog vijeća do izbora novoga direktora, odnosno direktorice. Članovi vijeća proveli su natječaj, od prijavljenih kandidata, jednoglasno su izabrali gospođu Ivu Bencun. Ja njen izbor podržavam, očigledno je bila najbolji kandidat na samom predstavljanju, naravno ne sumnjajući u kvalitetu i ostalih kandidata. Dalje ćemo normalno surađivati, na korist Turističke zajednice i grada Zadra. Sad je osam dana rok za žalbu, nakon toga vjerujem da će preuzeti dužnost - izjavio je gradonačelnik Branko Dukić.

- Od direktora Turističke zajednice očekuje se angažiranost po pitanju manifestacija, advenata, svih organizacijskih elemenata po pitanju grada Zadra, ali očekujemo i primarni rad turističke zajednice u brendiranju i promociji grada Zadra, ne samo ovdje u gradu, već i diljem svijeta. Kao što sam rekao, ja sam se izuzeo iz izbora novoga direktora i nisam sudjelovao u odabiru, ali kako mi je rečeno, novoizabrana direktorica imala je najbolju prezentaciju i najbolju viziju Turističke zajednice grada Zadra. Dosadašnji direktor Mario Paleka raspoređen je temeljem ugovora o radu na radno mjesto koje odgovara njegovoj stručnoj spremi i vjerujem da će i dalje njegovo iskustvo u vođenju turističke zajednice koju je vodio već pet, šest godina, pomoći novoj direktorici u njenom radu, vjerujem da u neće biti problema - kazao je Dukić.

Upitan znači li izbor nove direktorice izlazak Turističke zajednice Zadra iz krize zbog incidenta s prezentacije Zadra u New Yorku, gradonačelnik je odgovorio kako TZ Zadra nije nikad niti imala krizu.

- Ona je "stvorena" zbog negativne percepcije neželjenim događajem jednog neodgovornog pojedinca, ali krize što se Turističke zajednice tiče nema, a o tome govore i nove manifestacije koje su se dogodile zadnjih godina i broj turista i dolazaka, želji da u gradu Zadru nikne što više hotela jer praktički ovo je jedna baza koja mora razmišljati o budućnosti održivog turizma - istaknuo je.

Na pitanje koja su njegova očekivanja od nove direktorice, kazao je kako ne može od nje očekivati da će brzo pokrenuti nove stvari.

- Očekujem da će nastaviti s dobrim radom Turističke zajednice, uhodati se u sustav koji nikada nije vodila, te da će dalje sa svojim aktivnostima raditi na dobrobit grada Zadra, odnosno turističke zajednice. 

Gradonačelnik je dodao kako nakon provedenog izbora opet preuzima dužnost predsjednika Turističkog vijeća TZ grada Zadra.

- Gospođa Jasna Ćurković bila je moja zamjenica jer sam se izuzeo zbog izbora novoga gradonačelnika. Ona se sad vraća na mjesto izabrane članice Turističkog vijeća, a ja preuzimam opet moju dužnost predsjednika Turističkog vijeća - zaključio je Dukić

26. travanj 2024 00:21