StoryEditorOCM
KalelargaKAZNENA PRIJAVA

Austrijski državljanin (58) nije platio ugovoreni iznos za plovilo i oštetio svoje zadarsko poduzeće za 734.953 kune

Piše Zadarski.hr
2. lipnja 2021. - 09:27

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije, Službe kriminalističke policije u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim državljaninom Austrije, kojeg se sumnjiči za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Austrijskog državljanina se sumnjiči da je kao osnivač i odgovorna osoba trgovačkog društva sa zadarskog područja tijekom svibnja 2019.godine s drugim povezanim trgovačkim društvom, kojeg je također odgovorna osoba, sklopio ugovor o kupoprodaji plovila, nakon čega nije na žiro račun tog trgovačkog društva podmirio dio od ukupno ugovorene kupoprodajne cijene plovila.

Na taj način je protivno obvezi vođenja poslova pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika, a u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoje drugo povezano trgovačko društvo, oštetio trgovačko društvo za novčani iznos od 734.953,56 kuna.

Protiv njega se nadležnom županijskom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

28. travanj 2024 15:21