StoryEditorOCM
KalelargaPRIMARNA DJELATNOST

Ako se nastavi pad broja oboljelih, biogradska bolnica više neće ‘služiti‘ za pacijente s blagim simptomima već će ponovno postati ortopedska bolnica

Piše Iva Ivanac
22. travnja 2020. - 12:20

Ako broj novooboljelih na području Zadarske županije u idućim danima bude i dalje padao, razmatra se mogućnost vraćanja primarne djelatnosti Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na moru, koja je za potrebe koronavirusa preinačena u bolnicu za osobe s lakšim simptomima COVID-a 19. 

- Planiramo vratiti biogradskoj bolnici njenu primarnu svrhu kako bi se uskoro mogle započeti održavati operacije i rehabilitacije za koje su specijalizirani. Ako broj zaraženih i dalje bude imao trend pada, vjerojatno ćemo pacijente koji ostanu u biogradskoj bolnici prebaciti u OB Zadar, tako da bi Specijalna bolnica za ortopediju mogla nastaviti sa svojim normalnim radom, rekao je Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite. 

U biogradskoj bolnici trenutno je smješteno sedam pacijenata s lakšim simptomima koronavirusa, a tokom dana će još jedan pacijent biti premješten iz OB Zadar u Biograd.

Podsjetimo kako su, prema evidenciji Zadarskog.hr, ukupno 72 osobe pozitivne na koronavirus imale izravne ili neizravne veze sa žarištem zaraze u biogradskoj bolnici. Odnosno 73 slučaja ako pribrojimo i preminulu osobu.

03. svibanj 2024 20:06