StoryEditorOCM
FotoreportOTVORENJE IZLOŽBE:

Umjetnik Suad Rama otvorio prvu izložbu u Zadru: "Jedno od mojih djela inspirirano je upravo ovim predivnim gradom!"

Piše M. Gugić
25. veljače 2020. - 15:09
Zadar, 240220. U Knezevoj palaci otvorena izlozba slika kosovarskog umjetnika i profesora na Sveuculistu u Pristini - Suada Rame pod nazivom 22.Luka Gerlanc/Cropix

U Kneževoj palači sinoć je otvorena izložba „22”, slikara Suada Rame. Pred brojnim znatiželjnicima i zaljubljenicima u umjetnost, Rama je predstavio svoja zanimljiva djela za koja inspiraciju pronalazi u svakoj riječi, raznim ljudskim pričama i njihovim različitim putevima, a on ih onda pokušava prikazati na najljepši mogući način, bez obzira na to koliko ružna situacija bila .

Kroz šest izložbenih dvorana Kneževe palače posjetitelji Narodnog muzeja Zadar imat će mogućnost u mjesec dana, koliko traje izložba, upoznati umjetnika koji svojim djelima ponajprije nastoji izraziti sebe i svoje viđenje okoline u kojoj živi. Pokušava promijeniti vizure i koncept naših iskustava događaja s kojima se susrećemo.

- Kroz umjetnost čovjek ima mogućnost prenošenja osjećaja, emocija, želja, snova, priča i svega ostalog što nas okružuje u svakom danu našeg života. Bez obzira na situacije ili ljude s kojima se svakodnevno susrećete, morate se boriti da biste pokazali što vas razdvaja i što želite izvući iz vas. I ovaj vaš predivan grad inspirirao me da naslikam posebnu sliku za koju sam uvjeren da ćete je lako prepoznati – rekao je prilikom otvorenja umjetnik, koji je od 2011. profesor je na Prištinskom fakultetu za umjetnost. 

Sudjelovao je na oko 90 kolektivnih izložbi u različitim zemljama, uključujući Kosovo, ali i u Albaniji, Makedoniji, Hrvatskoj, Austriji, Turskoj, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Egiptu, Italiji, Poljskoj.

26. travanj 2024 15:36