StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: DVIJE STOTINE MALIŠANA NESTRPLJIVO ČEKALO DOLAZAK OMILJENOG DJEDICE

Sob Rudolf, vile i vilenjaci dovukli vreće s darovima!

Piše K.Škrbić
23. prosinca 2019. - 21:01
IMG_000.JPG

Zvali ga Djed Mraz, Djed Božićnjak ili nekako drukčije, pojavi se jednom godišnje i donese pregršt poklona onima najmlađima koji su – recimo to otvoreno – tijekom cijele godine bili dobri. Naravno, na otoku Viru i nema drukčije djece, pa je njih oko dvije stotine nestrpljivo čekalo na dolazak omiljenog Djedice. Dotad su se u Božićnoj čaroliji virski mališani, osnovnoškolci, njihove tete, roditelji i svi drugi, zabavljali bojanjem lica i uživanjem u predstavi Božićna priča koju su, kao i cijeli događaj, uprizorili sjajni animatori Maskote.hr iz Zagreba.   

- Ovdje su sve samo dobra djeca i još bolji učenici koji slušaju svoje tete, učiteljice, mame i tate - kazao nam je u povjerenju dobri Djedica podijelivši svima gomilu poklona za njihova dobra i vrijedna djela. A kada su poklone dobili najmlađi iz vrtića i školarci, na red su došli oni još mlađi koji će tek krenuti u vrtić. Oni su, čulo se u povjerenju, bili ove godine još bolji, pa impresionirani Djed Mraz nije mogao ništa drugo nego da i njima podijeli poklone.

- Tisuću mu sobova! Još nisam nikad vidio toliko dobre djece. Dolazim opet i sljedeće godine, ho, ho, ho - još je oduševljeno poručio pri odlasku. Nije bio jedini kojega su virski mališani dočekali puni radosti, jer bio je tu sob Rudolf te vile i vilenjaci. Doček Djeda Mraza, kao i sve prethodne adventske svečanosti i zabavni program za djecu, organizirala je općinska destinacijska kompanija Vir turizam, dok je Općina Vir glavni sponzor svih događanja i poklona za djecu. Fritulama i sokovima cijeli je događaj zasladila dobra kuharska ekipa iz virskog restorana Kotarina.

30. travanj 2024 19:44