StoryEditorOCM
FotoreportIMA NEKA TAJNA VEZA

Sjajan koncert nekadašnjeg vokala Divljih jagoda i Bijelog dugmeta: Alen Islamović zapalio Vir!

Piše K.Š.
22. kolovoza 2022. - 08:54

Alen Islamović počeo je koncert točno u 22 sata, a završio ga dvadesetak minuta iza ponoći nakon što je otpjevao još nekoliko pjesama na bis. Islamović se ponovno pokazao kao vrhunski glazbeni profesionalac kojemu godine nisu narušile moćni vokal, niti su pjesme koje pjeva izgubile na popularnosti. Nekoliko tisuća Virana, virskih vikendaša i gostiju otoka uživalo je u subotu u koncertu na virskoj rivi, koji je kao i prethodni prije četiri godine bio za pamćenje. Između Islamovića i Vira ima neka tajna veza…

- Uživam i živim na Viru, tu mi je vikendica - objasnio je nekadašnji vokal Divljih jagoda i Bijelog dugmeta. Četrdesetak godina glazbene karijere prošarane najvećim hitovima Divljih jagoda, Bijelog dugmeta i samostalne karijere, stalo je u više od dva sata koncerta Islamovića i njegovog odličnog benda, a evo kako je bilo.

Tko je Mr. Tambourine Man?

Ima posjetitelja na Virskom ljetu koji svake subote uživaju u glazbenim koncertima, ali samo je Zadranin Ivan Kaštelan koncert doslovno – odradio u transu. Jedan od najvećih fanova Bijelog dugmeta subotnji je virski koncert Alena Islamovića otpjevao i odsvirao u dahu s ručnim tamburinom (daire) ukrašenim s osam parova zvončića. Nije pogriješio ni jedan ton; visinu, jačinu, trajanje i boju. Bio je to savršeni performans iz prvog reda.

- Malo je reći da je koncert bio dobar, bio je vrh! Šteta što još nije potrajao, ima tu materijala za četiri-pet sati svirke - neumoran je bio Kaštelan kojemu je društvo pratila Marija Sajko koja radi na otoku Viru.

- Obožavamo glazbu i ples, bio je ovo sjajan koncert – dodala je.

28. travanj 2024 17:07