StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: GALA VEČERA U ARSENALU

Pogledajte tko je rezao i pripremao tune, tko je sve došao, što se degustiralo, tko je nastupio...

Piše M.V.
5. veljače 2017. - 09:58
arsenal_sushi13-040217_resize.JPG

Gala večerom u zadarskom Arsenalu u subotu, 4.veljače, završen je ovogodišnji „Tuna, Sushi & Wine Festival“. Uz nastup sopranistice Mayumi Kamei koja je stigla da bi izvela jednu hrvatsku pjesmu - "U boj, u boj", program je obogaćen performanceom rezanja tune u Japanu popularnog imena Maguro Kaitai, a večerali su se specijaliteti od tune - sushi i sashimi.

Desetak japanskih sushi majstora iz Japana i s američkog kontinenta pripremilo je nekoliko tisuća sushi smotuljaka i komadića tune za sashimi, a još toliko manjih i većih porcija od tune i pridruženih dodataka u različitim drugim jelima pripremile su kuharske ekipe iz nekoliko zadarskih restorana - 'Foše', 'Nike', Buschette', 'Pjata' i drugih, te iz hotelskih kuća 'Ilirije' i 'Turisthotela'.

 

MBS TV show's masterchef Toshihiro Nakatsuji zajedno sa suradnicima pokazali su kako se reže riba potrebna za sushi, formiranje jela od tune uz pomoć sushi majstora Tomislava Begića, Terumi Miyake iz Ginger Sushi te Okamoto San iz japanskog sushi restorana iz Splita. Glavni asistent majstoru Toshiju bio je Kevin, već svima poznati i nadareni učenik 3.razreda Hotelijersko-ugostiteljske škole u Zadru.

U 'Arsenal' je došlo preko 1.000 Zadrana koji su bili u neprestanom redu ispred stolova s hranom pogotovo očekivajući sushije japanskih majstora, a ona koja su pripremali naši planula su u jedva pola sata.

Među gostima su bili gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta, general Ante Gotovina sa suprugom Dunjom, te zadarski dožupan i HDZ-ov novi kandidat za župana Božidar Longin.

Na gala večeri, koju je vodio Frano Ridjan, nastupila je japanska jazz pjevačica Kayoko Minami uz „Black Coffee“, te Jacques Houdek. Već za rezanja pozamašne tune od kojih 70 kg nastala je šala da je cijela, zapravo, namijenjena samo - Houdeku.

Zadarski.hr

26. travanj 2024 22:54