StoryEditorOCM
ForumSLUŽBENA INFORMACIJA

Zagrebačka policija provodi izvide: Kuzmanić i Ivošević nisu bili u štićenoj zoni, odbili su podnijeti prijavu isti dan

Piše Katarina Marić Banje/SD
19. prosinca 2023. - 16:47

Zagrebačka policija provodi kriminalističko istraživanje vezano za oštećenje automobila u kojem su bili Antonio Kuzmanić i Bojan Ivošević, zamjenici gradonačelnika Splita, Željko Domazet, predsjednik splitskog Gradskog vijeća te supruga dogradonačelnika Kuzmanića. Oštećenje vozila dogodilo se u nedjelju nakon utakmice Dinamo-Hajduk kada su splitski dužnosnici napuštali parkiralište stadiona Maksimir.

Kako saznajemo, prijavu policiji nisu podnijeli isti dan u Zagrebu već sutradan u Splitu. Osim zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, policija utvrđuje je li počinjeno i kazneno djelo prijetnje.

Iz PU zagrebačke naveli su slijed događaja te okolnosti prije i nakon oštećenja automobila.

- Policijski službenici su u nedjelju, 17. prosinca, u sklopu mjera osiguranja obavili zahtjevan prihvat preko 600 vozila (osobnih automobila, kombi vozila i autobusa) na punktovima s prilaza Gradu te ih dopratili u posebnu čuvanu zonu Gradskog stadiona Maksimir, a po završetku utakmice ih sve i ispratili s područja Policijske uprave zagrebačke, bez zabilježenog incidenta ili bilo kakvog oštećenja ili napada.

Nadalje, tijekom razilaska posjetitelja sa zapadne i sjeverne tribine, policijski službenici su zaprimili dojavu te na mjestu događaja oko 19,50 sati utvrdili da su u Ulici Divka Budaka tri nepoznate muške osobe u prolasku, lupajući rukama, oštetile osobni automobilu splitskih registarskih oznaka u vlasništvu poduzeća iz Splita kojim je upravljao 47-godišnjak, dok su se u vozilu nalazile još tri osobe.

image

Željko Domazet, predsjednik Gradskog vijeća

Vojko Bašić/Cropix

Policijski službenici su utvrdili kako su prisustvovali utakmici između GNK Dinamo i HNK Hajduk, ali ne na tribini rezerviranoj za navijače gostujućeg kluba, niti se spomenuti automobil nalazio na spomenutoj zoni, odnosno nisu bili dio organiziranog prihvata gostujućih navijača - naveli su.

Iz zagrebačke policije ističu kako je u obavljenim razgovorima utvrđeno da osobe nisu ozlijeđene, niti je bilo fizičkog kontakta. 

- S obzirom na to da je na mjestu događaja izvidom bilo utvrđeno postojanje obilježja kaznenog djela oštećenja tuđe stvari iz članka 235. Kaznenog zakona i sumnja u prijetnju, policijski službenici su osobe iz vozila uputili na mogućnost podnošenja kaznene prijave, što su odbile navodeći da im se žuri, a kaznenu su prijavu podnijeli idući dan u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Vezano uz navedeno, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke provode kriminalističko istraživanje - stoji u službenoj informaciji.

Nakon događaja su dogradonačelnici i predsjednik gradskog vijeća kazali kako je na vozilu oštećen retrovizor i zadnja vrata.

 

26. travanj 2024 02:59