StoryEditorOCM
ForumSKANDALOZNO

Vukovarka prokazala silovatelja policajca, sindikat je u šoku: 2Od kada to sindikati brane policajce u kaznenim postupcima za ovakve teške zločine?"

Piše PSD
18. studenog 2021. - 18:11

Priča Snježane Maljak, koja je u ratu proživjela seksualno zlostavljanje i koja je deset godina nakon zločina tužila svoje silovatelje, nakon što ih počela susretati po Vukovaru, upravo je dobila nastavak.

"Prvo sam jednog udarila kišobranom, a oni su me odveli na psihijatriju u Zagreb. Kad sam jednog vidjela u uniformi hrvatske policije, prelomila sam i predala tužbu. Kad je istraga počela, tek sam onda sve rekla mužu, on je dobio slom živaca, Hitna je morala doći i dati mu za smirenje.

Prvooptuženog sam susretala na ročištu, proces je trajao skoro 17 godina, a on je imao plaću 3.900 pod suspenzijom u policiji i Sindikat policije mu je plaćao odvjetnika", ispričala je Snježana Maljak, dodavši: "Obojica su u bijegu, izdana je međunaordna tjeralica – jedan je u Srbiji, a drugi se proglasio mrtvim iako smo doznali da je promijenio identitet i živi van granica Hrvatske. Bar sad imam mir da ih ne susrećem više po gradu".

Povodom njezine priče oglasio se Sindikat Policijskih Službenika, objavom koju prenosimo u cijelosti:

Ovo je dno dna sindikalnog djelovanja i javno tražimo od tog sindikata, u cilju zaštite digniteta sindikata koji djeluju u policiji, da se javno izjasni koji je to sindikat, temeljem čega je to radio i zašto?

Od kada to sindikati brane policajce u kaznenim postupcima za ovakve teške zločine počinjene za vrijeme Domovinskog rata tj. za događaje koji su počinjeni u vrijeme kada sindikati nisu niti postojali u policiji?!

Ovo je sumrak sindikalnog djelovanja i dajemo punu podršku ovoj hrabroj ženi što je to javno iznijela i prijavila počinitelja kojem definitivno nije mjesto u hrvatskoj policiji.

27. travanj 2024 06:30